Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

George Michael dömd till fängelse

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
George Miachel kommer antagligen endast behöva avtjäna fyra av de åtta veckorna han dömts till.
Foto: Suzanne Plunkett

George Michael har dömts till åtta veckors fängelse för rattfylleri efter att ha kört bil narkotikapåverkad. Popstjärnan fördes direkt från rättssalen till häktet. 

George Michael anlände till rättegången i London med ett svagt leende på läpparna, men kom aldrig tillbaka ut i friheten igen.

Popstjärnan dömdes till åtta veckors fängelse, men kommer enligt brittisk praxis troligtvis att endast behöva avtjäna fyra av dem.

 George Michael såg närmast förvånad ut och skakade på huvudet när domaren avkunnade straffet. Han fördes direkt från rättssalen till häktet, eskorterad av två väktare, uppger Sky News.

Kraschade in i butik

 Det var i början av juli som George Michael kraschade in i en fotobutik i norra London. Under en domstolsförhandling i London i slutet av augusti medgav popstjärnan att han var påverkad av cannabis när han satte sig bakom ratten.

 Han erkände sig då också skyldig till innehav av samma drog. Sedan dess har Michael haft körförbud.

 Han har också genomgått en två veckor lång behandling för sitt missbruk och bett sina fans om ursäkt för sitt beteende på sin hemsida. "Jag är ledsen att min stolthet har hindrat mig från att söka hjälp tidigare. (...) Jag vill att ni ska veta att jag togs in på ett 14 dagar långt avgiftningsprogram dagen efter olyckan", skrev han i slutet av augusti.

 I trubbel med rättvisan

Drogproblem

 George Michael, som slog igenom med popduon Wham under 80-talet, har sedan bandet splittrades haft en framgångsrik solokarriär. Men han har under en lång tid brottats med drogproblem och har vid flera tillfällen hamnat i klammeri med rättvisan.

 1998 arresterades popstjärnan efter att ha blottat sig för en civilklädd polis på en herrtoalett i USA.

 2006 greps han efter att polisen funnit honom sovandes bakom ratten vid ett rödljus, han dömdes då till samhällstjänst och fick han körkortet indraget i två år. Två år senare varnades han av polis efter att han gripits misstänkt för narkotikainnehav.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.