George Miachel kommer antagligen endast behöva avtjäna fyra av de åtta veckorna han dömts till. Foto: Suzanne Plunkett
George Miachel kommer antagligen endast behöva avtjäna fyra av de åtta veckorna han dömts till.  Foto: Suzanne Plunkett

George Michael dömd till fängelse

Publicerad
Uppdaterad
George Michael har dömts till åtta veckors fängelse för rattfylleri efter att ha kört bil narkotikapåverkad. Popstjärnan fördes direkt från rättssalen till häktet.
George Michael anlände till rättegången i London med ett svagt leende på läpparna, men kom aldrig tillbaka ut i friheten igen.
Popstjärnan dömdes till åtta veckors fängelse, men kommer enligt brittisk praxis troligtvis att endast behöva avtjäna fyra av dem.
George Michael såg närmast förvånad ut och skakade på huvudet när domaren avkunnade straffet. Han fördes direkt från rättssalen till häktet, eskorterad av två väktare, uppger Sky News.

Kraschade in i butik

Det var i början av juli som George Michael kraschade in i en fotobutik i norra London. Under en domstolsförhandling i London i slutet av augusti medgav popstjärnan att han var påverkad av cannabis när han satte sig bakom ratten.
Han erkände sig då också skyldig till innehav av samma drog. Sedan dess har Michael haft körförbud.
Han har också genomgått en två veckor lång behandling för sitt missbruk och bett sina fans om ursäkt för sitt beteende på sin hemsida. "Jag är ledsen att min stolthet har hindrat mig från att söka hjälp tidigare. (...) Jag vill att ni ska veta att jag togs in på ett 14 dagar långt avgiftningsprogram dagen efter olyckan", skrev han i slutet av augusti.
I trubbel med rättvisan

Drogproblem

George Michael, som slog igenom med popduon Wham under 80-talet, har sedan bandet splittrades haft en framgångsrik solokarriär. Men han har under en lång tid brottats med drogproblem och har vid flera tillfällen hamnat i klammeri med rättvisan.
1998 arresterades popstjärnan efter att ha blottat sig för en civilklädd polis på en herrtoalett i USA.
2006 greps han efter att polisen funnit honom sovandes bakom ratten vid ett rödljus, han dömdes då till samhällstjänst och fick han körkortet indraget i två år. Två år senare varnades han av polis efter att han gripits misstänkt för narkotikainnehav.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag