Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

George Lucas har inte sett "Star wars"-trailer

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

När nya "Star Wars"-trailern briserade slog den rekord i antalet visningar.

Men upphovsmannen bakom rymdsagan, George Lucas, verkar inte vara så intresserad.

– Nä, jag har inte sett den, säger han till The Sun.

"Star Wars: Episode VII - The Force Awakens" har premiär om ett år. Men trailern har redan hunnit slå rekord. Över 70 miljoner personer har kollat på den sedan den släpptes för lite mer än en vecka sedan. Men George Lucas, 70, är inte en av dem.

– Jag vet ingenting om det där, säger han.

"En sann visionär"

George Lucas skapade filmserien och regisserade fyra av filmerna. Men han har nu lämnat över ansvaret till en ny generation. Han sålde sitt filmbolag Lucasfilm, och rättigheterna till filmserien, till Disney förra året.

– George Lucas är en sann visionär och en episk historieberättare. Han har skapat några av världens och galaxens mest fantastiska och minnesvärda karaktärer. Vi är stolta över att han överlåter dem till Disney, sade Bob Chapek, produktchef på Disney, då.

"Kan inte vara i bättre händer"

Men Lucas verkar tycka att hans filmskapelse ligger i trygga händer. När det blev klart att JJ Abrams skulle ta över i registolen blev Lucas nöjd.

"Arvet kan inte vara i bättre händer", skrev han i ett uttalande.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.