Garry Shandling Foto: Kevork Djansezian / APGarry Shandling Foto: Kevork Djansezian / AP
Garry Shandling Foto: Kevork Djansezian / AP
Garry Shandling Foto: Jim Smeal/Bei/Shutterstock / JIM SMEAL/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURESGarry Shandling Foto: Jim Smeal/Bei/Shutterstock / JIM SMEAL/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Garry Shandling Foto: Jim Smeal/Bei/Shutterstock / JIM SMEAL/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Garry Shandling har avlidit - nu hyllas han

Publicerad

Skådespelaren Garry Shandling har avlidit.

Enligt Variety ska han ha somnat in på ett sjukhus i Los Angeles på torsdagen, 66 år gammal.

Komikern och skådespelaren Garry Shandling, bland annat känd för "It's Garry Shandling's show" och "The Larry Sanders show", har avlidit, skriver Variety.

Polisen bekräftar dödsfallet för sajten, som skriver att skådespelaren avled på torsdagen på ett sjukhus i Los Angeles, USA.

Han ska innan dess ha haft ett "akut sjukdomstillstånd".

"The Larry Sanders show" gjorde stor succé i mitten av 90-talet och har blivit prisad med en Emmy, skriver Variety.

Innan dess hade Garry Shandling sin egen show, "It's Garry Shandling's show", som hade premiär 1986 och sändes till 1990. Den showen blev nominerad till Emmy fyra gånger.

Blev erbjuden att ta över efter Letterman

Garry Shandling blev även erbjuden fem miljoner dollar, motsvarande cirka 42 miljoner kronor, av NBC som ville att han skulle ta över "Late night" när David Letterman bytte kanal 1993.

Men Garry Shandling tackade nej. Han blev även erbjuden att leda "The late late show", men tackade nej även till denna pratshow för att i stället göra "Larry Sanders show".

Totalt har han under sin runt 30 år långa karriär blivit nominerad till Emmy Awards 19 gånger och till två Golden Globes.

Garry Shandling hyllas av kolleger

Nu hyllas han på Twitter av sina kolleger.

"Gary Shandling var en av mina hjältar inom komedin. Han skickade ett tackkort till mig en gång där det stod 'Tack för ingenting'. RIP", skriver "Scrubs"-stjärnan Zach Braff på Twitter.

 

 

 

 

Logan Lerman, känd från "Fury" och "The perks of being a wallflower", skriver på Twitter:

"Vilken legend. Vila i frid Garry Shandling".

Artisten Mandy Moore skriver på det sociala mediet:

"Hade nöjet att träffa Garry Shandling några gånger. Han var en gentleman och så rolig. RIP".

Komikern Seth Meyers skriver på Twitter:

"Hjärtekrossande nyhet om Garry Shandling. Bara hjärtekrossande".

"Lika snäll som rolig"

Jimmy Kimmel, känd från sin pratshow "Jimmy Kimmel live", skriver att Garry Shandling var en generös person.

"Garry Shandling var lika snäll och generös som han var rolig och det säger en hel del", skriver han på Twitter.

 

 

 

 

Träffade Kathy Griffin på söndagen

Komikern Kathy Griffin skriver på Twitter att hon träffade Garry Shandling så sent som i söndags.

"I söndags var min gamla vän Garry Shandling här, och fick alla att skratta. Jag älskade honom. Jag kommer sakna våra samtal mest", skriver hon.

Garry Shandling blev 66 år gammal.

 

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag