Kenneth Gärdestad tog emot hederspriset på Grammisgalan under torsdagen. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNKenneth Gärdestad tog emot hederspriset på Grammisgalan under torsdagen. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kenneth Gärdestad tog emot hederspriset på Grammisgalan under torsdagen. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
"De här sista två veckorna har tagit mycket på hans krafter", säger Kenneths hustru Christina. Foto: TV4"De här sista två veckorna har tagit mycket på hans krafter", säger Kenneths hustru Christina. Foto: TV4
"De här sista två veckorna har tagit mycket på hans krafter", säger Kenneths hustru Christina. Foto: TV4
Foto: /IBL / /IBLFoto: /IBL / /IBL
 Foto: /IBL / /IBL
Kenneth Gärdestad tillsammans med Alice Bah Kuhnke. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNKenneth Gärdestad tillsammans med Alice Bah Kuhnke. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kenneth Gärdestad tillsammans med Alice Bah Kuhnke. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kenneth Gärdestad förd till sjukhus i natt

Publicerad

Kenneth Gärdestad fick svårt medtagen ledas upp på scenen när han skulle ta emot hederspriset på Grammisgalan under torsdagen. 

Men efter galan – där han fick stående ovationer – blev artistens hälsa sämre och han fördes akut till sjukhus. 

Nu berättar hustrun Christina att artisten, som lider av lymfom, har drabbats av influensa och är inlagd på sjukhus. 

– De här sista två veckorna har tagit mycket på hans krafter.

Grammisgalan är en hyllning till svenska musikbranschen. 

Under torsdagens gala blev Kenneth Gärdestad huvudperson när han mottog hederspriset.

Artisten leddes upp på scenen till stående ovationer – från scenen berättade artisten, som lider av hudcancer och latent lymfom, om sin sjukdom. 

Kenneth Gärdestad akut till sjukhus

– Som ni märker är jag ganska ostadig också. Det var med ytterst sista kraften jag orkade ta mig hit, sa han från scenen. 

Hustrun Christina berättar att hennes make var väldigt glad efter galan. Men under natten blev Gärdestads hälsa sämre. Han fick åka in till sjukhus akut. 

 

LÄS MER: Kenneth Gärdestad: "Jag mår sämst"

 

– Han var jättetrött i går. Han hade noll ork. Vi fick åka in i går därför att febern steg. Han fick 39 graders feber, säger Christina Gärdestad och fortsätter:

– Det är klart han är jätteglad. Han har ju sett framemot det. Vi ville för hans skull att han skulle klara av det. Vi visste inte hur det skulle gå. Men han var helt slut efteråt. Han var så fruktansvärt utpumpad. 

På sjukhuset kunde man konstatera att Gärdestad drabbats av en influensa. 

– Vi har nu fått bekräftat att det är influensa. Vi fick det bekräftat i natt efter provtagningar. Nu har de satt in rätt antibiotika och influensatabletter och vätska. Han har haft hosta ett par veckor. Vi trodde det var något slags luftrörsproblem, säger Christina Gärdestad. 

 

LÄS MER: Nya tuffa tragedin i Gärdestad-familjen

Kenneth Gärdestad på Grammisgalan 2018.Foto: IBL

Hustrun Christina Gärdestad om oron

Christina Gärdestad berättar om oron hon lever med, som en följd av makens sjukdom. 

Hon säger att familjen vant sig vid känslan. 

– Det är klart att det är jättejobbigt. Vi har levt med oro länge. Det har varit tufft. Vi gick igenom stamcellstransplantationen i augusti 2014. Det är inga enkla saker. Man slår ut hela immunsystemet. Det har varit en kamp. Det har gått lite upp och ned. Han är infektionskänslig. Man förlorar sina krafter och sedan ska det byggas upp på nytt. 

Det är framför allt de sista veckorna som varit svåra för Gärdestad. 

Men nu är Christina Gärdestad hoppfull. Hennes make får den vård han behöver. 

– De här sista två veckorna har tagit mycket på hans krafter. Men nu är han på rätt ställe, säger Christina Gärdestad. 

Kenneth Gärdestad talade under galan om hur rörd han var, och berörde sin framlidne bror Ted. 

– Det var rörande att höra alla vänliga ord om Teds och mitt samarbete. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag