Gardell censurerad av Facebook: "Absurt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Facebook är helt absurt. Det får passera att folk kallar mig bögjävel och kvinnor för horor, men en nyhetsbild från en badstrand där poliser ska tvinga en kvinna att ta av sig sin slöja censureras!", säger Jonas Gardell.
Foto: All Over Press
Facebook tog bort Gardells inlägg på onsdagskvällen, några timmar efter det att han lagt ut det.

Facebook censurerar Jonas Gardell – som kallar åtgärden "helt absurd".

Hans inlägg om det franska förbudet mot burkini plockades bort för att det strider mot Facebooks "gemenskapsregler".

Den franska polisens ingripande mot en burkini-klädd kvinna på stranden i Nice är den stora snackisen på sociala medier. Också Jonas Gardell gjorde ett inlägg mot förbudet – och polisingripandet. Men Facebook tog bort både bilden och hans synpunkter.

"Män vill tvinga kvinnor ta på sig kläder. Män vill tvinga kvinnor ta av sig kläder. Enda gemensamma nämnaren: Män vill tvinga kvinnor", skrev han på Facebook.

Jonas Gardell: "Facebook är helt absurt"

Inlägget hann få 30 000 gillanden innan Facebook censurerade det - med hänvisning till att det "inte följer Facebooks gemenskapsregler". Men det ligger kvar på Instagram där det fått 1 800 gillanden och på Twitter där det retweetats 1 800 gånger.

– Facebook är helt absurt. Det får passera att folk kallar mig bögjävel och kvinnor för horor, men en nyhetsbild från en badstrand där poliser ska tvinga en kvinna att ta av sig sin slöja censureras! säger Jonas Gardell.

– Min uppdatering hade långt över 30 000 likes och hade setts av närmare två miljoner människor när den togs bort. Det fanns absolut ingenting i texten eller bilden som var stötande, säger han.

Bilden på kvinnan i burkini sprids över hela världen

Facebook tog bort Gardells inlägg på onsdagskvällen, några timmar efter det att han lagt ut det.

Expressen har utan framgång sökt Facebook för en kommentar.

Bilderna på hur den franska polisen tvingar en kvinna på badstranden att ta av sig sin burkini sprids över hela världen - och väcker starka protester. De franska myndigheterna hävdar att de förbjuder heltäckande slöja och burkini på stranden både av ”hygieniska skäl” och för att det strider mot den ”franska sekularismen” att bära dessa plagg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.