Gandolfini död i natt

Publicerad

LONDON. James Gandolfini är död.

Skådespelaren, mest känd för rollen som maffiabossen Tony Soprano, avled av en hjärtattack under en semester i Italien.

Han blev 51 år gammal.

James Gandolfini drabbades av en hjärtattack i går under ett besök i Italien, rapporterar amerikanska medier. Enligt en talesperson för skådespelaren var han på semester i Rom när han dog.

Dödsfallet bekräftades i natt av en talesperson för Gandolfini.

"Han rörde så många av oss genom åren med sin humor, sin värme och sin ödmjukhet", skriver tv-bolaget HBO, som han jobbade för, i ett uttalande.

De kallade honom även för en "stor talang" och en "älskvärd person", enligt AP.

- Jag är helt chockad. Jag fick precis höra det. Vi hade blivit som en enda stor familj. Det är en fruktansvärd förlust, säger Chris Albrecht, tidigare vd för HBO, till Deadline.com.

Gandolfini slog igenom sent i livet och försörjde sig länge som bartender och nattklubbsägare innan han kunde leva på sin skådespelarkarriär. 1992 kom hans första stora roll, i en Broadwayversion av "Linje lusta".

Men när han sedan väl slog igenom gjorde han det desto större. I rollen som maffiabossen Tony Soprano i tv-serien "Sopranos" hyllades han ständigt, och fick ta emot tre Emmy-priser under seriens sex säsonger.

"Den mest ödmjuka"

Joseph R Gannascoli spelade "Vito Spatafore" i "Sopranos".

- James är killen som aldrig vände sin rygg mot mig. Han var den mest ödmjuka och begåvade skådespelare som jag någonsin jobbat med. Han var en fantastisk man som jag alltid kommer att stå i skuld till, säger han till TMZ.

Gandolfinis fru, den förra modellen Deborah Lin, födde en dotter så sent som i oktober. Paret gifte sig på Hawaii 2008.

Gandolfini har även en son tillsammans med sin exfru Marcy Wudarski.

- Alla gråter, säger en källa nära paret till New York Daily News.

Innan han dog arbetade han med en ny tv-serie för HBO som heter "Criminal Justice."

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag