Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter Game of Thrones – det gör skådespelarna nu

Emilia Clarke, Lena Headey och Sophie Turner – detta gör de nu.

”Game of Thrones” är slut.

Sista avsnittet sändes 03.00 den 20 maj 2019.

När ”Game of Thrones” hade premiär 2011 var de flesta skådespelare i serien relativt okända – nu är de världskändisar.

När serien är slut sprids de för vinden, och många har fått stora roller.

Vad ska skådespelarna göra nu när ”Game of Thrones” är slut? .

Sophie Turner – sista säsongen 2019 och första 2011. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Sophie Turner – spelar Sansa Stark

Sophie Turner har tre filmer på gång, varav en kommer ut inom kort. Hon spelar Jean Grey/Phoenix, i X-men-filmen ”Dark Phoenix” som har premiär i Sverige den 5 juni. Utöver det har Turner spelat in två filmer, ”Broken Soldier” och ”Heavy” (där svenske Mattias Varela finns med), som inte har fått premiärdatum än.

Efter det har Sophie Turner sagt att hon ska ta en paus, och kanske göra något annat än att skådespela.

Maisie Williams: Så utvecklades hennes roll under åtta säsonger. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Maisie Williams – spelar Arya Stark

Maisie Williams är precis som Sophie Turner aktuell med en film baserad på X-men, men en helt ny historia. Filmen ”The New Mutants” har beskrivits som en Marvel-rysare, och handlar om fem unga mutanter som upptäcker sina förmågor när de hålls fångna i en hemlig anläggning. Filmen har skjutits upp flera gånger, men har ett preliminärt premiärdatum satt till den 2 augusti.

Kit Harington: 2019 och 2011. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Kit Harington – spelar Jon Snow

Kit Harington har i intervjuer pratat om att han inte är speciellt förtjust i kändisskapet som ”Game of Thrones” har gett honom. Han har spelat i ett par tv-serier och teateruppsättningar vid sidan av rollen som Jon Snow, men för tillfället har han inga större skådespelarjobb planerade.

Emilia Clarke: Säsong 8 och säsong 1. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Emilia Clarke – spelar Daenerys Targaryen

Emilia Clarke har spelat ett par stora roller parallellt med sina insatser i ”Game of Thrones”. Hon har spelat Qi'ra i ”Solo: A Star Wars Story” som kom 2018, och den klassiska rollen Sarah Connor i ”Terminator: Genisys” som kom 2015. Efter ”Game of Thrones” är hon aktuell med två filmer: Thrillern ”Above Suspicion” och och den romantiska komedin ”Last Christmas”. Ingen av dem har ett bestämt datum för svensk premiär.

Lena Headey: Nu och då. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Lena Headey – spelar Cersei Lannister

Lena Headey har en lång karriär inom tv bakom sig, och hade även gjort en hel del film före ”Game of Thrones”. Även under sin tid som Cersei Lannister har hon varit produktiv och spelat in andra tv-serier och filmer. Efter ”Game of Thrones” har hon tre nya projekt på gång: Dramat ”The Flood” (där även GoT-skådisen Iain Glen är med), actionfilmen ”Gunpowder Milkshake” och thrillern ”Crooks”.

Peter Dinklage – numera ärrad i serien. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Peter Dinklage – spelar Tyrion Lannister

Peter Dinklage har varit med i många filmer innan ”Game of Thrones”, men fick sitt genombrott för den stora publiken med sin roll som Tyrion Lannister. Efter ”Game of Thrones” har han fyra nya projekt på gång. Barnfilmerna ”Croodarna 2” och ”Angry Birds Movie 2”, samt dramerna ”The Thicket” och ”The Dwarf”.

Nikolaj Coster-Waldau – åtta år äldre. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Nikolaj Coster-Waldau – spelar Jamie Lannister

Nikolaj Coster-Waldau hade mest gjort danska produktioner innan han hamnade i Hollywoods rampljus i och med ”Game of Thrones”, och han kommer att återvända till den nordiska filmscenen efteråt. I kriminalthrillern ”Domino” (skriven av Fredrik Skavlans bror Petter) och dramat ”Selvmordsturisten” (med Tuva Novotny) som båda har premiär under 2019.

Isaac Hempstead Wright: Nu ung vuxen, då barn. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Isaac Hempstead Wright – spelar Bran Stark

Isaac Hempstead Wrights karaktär Bran Stark har verkat lite i bakgrunden under de inledande sju säsongerna av serien, men i säsong 8 spelar han en avgörande roll. Varken före eller under sin tid som Bran Stark har han haft särskilt många roller, och Isaac Hempstead Wrights enda projekt efter ”Game of Thrones” är kriminalthrillern ”The Blue Mauritius” som ännu inte fått något premiärdatum.