Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Game of thrones" kan filmas på Gotland

HBO vill spela in "Game of thrones" på Gotland. Foto: Macall B. Polay / AP TT NYHETSBYR N
Nu kan den storslagna tv-serien flytta till den svenska ön. Foto: Helen Sloan / AP TT NYHETSBYR N

HBO vill spela in "Game of thrones" på Gotland.

Nu kan den storslagna tv-serien flytta till den svenska ön.

– Vi är med i ett pitchförfarande och har skickat ett stort material med bilder till bolaget i USA, säger Olivia Munck, exekutiv producent på The Line Gotland, till tidningen Gotlands Tidningar.

Nu kan Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen och Arya Stark dyka upp på Gotland. Enligt tidningen Hela Gotland kan den amerikanska tv-serien "Game of thrones" nämligen vara intresserade av att spela in nya avsnitt på den svenska ön.

Det är tv-bolaget HBO, som ligger bakom serien, som ska vara i kontakt med gotländska företaget The Line Gotland, som arbetar med produktionsservice för film- och tv-produktioner.

– Vi är med i ett pitchförfarande och har skickat ett stort material med bilder till bolaget i USA, säger Olivia Munck, exekutiv producent på The Line Gotland, till Gotlands Tidningar.

 

LÄS MER: Så ser "Game of thrones"-stjärnorna ut på riktigt

Game of thrones kan flytta till Gotland

Om HBO skulle välja att spela in kommande avsnitt av "Game of thrones" på Gotland skulle det innebära att flera hundra personer kommer att bo och arbeta på ön under en längre period.

– Hur omfattande det skulle bli är inte klart men det kan röra sig om flera månader. Sjätte säsongen spelades in på Nordirland under sex månader med 900 personer medan 400 personer jobbade parallellt i Spanien under tre månader, säger Olivia Munck till tidningen.

Allt började på filmfestivalen i Cannes när Olivia Munck fick frågan om hon kunde ta fram bildmaterial från Gotland. Bilderna skulle föreställa förslag på medeltida platser på Gotland som skulle kunna passa för att spela in nya scener av "Game of thrones". Bland annat har de skickat över bilder på platserna Kattlunds och Stavgard.

 

LÄS MER: George RR Martins plan efter "GoT"

"Läget är lite känsligt"

Arbetet med att ta fram miljöbilder har pågått sedan augusti i år. The Line Gotland hoppas kunna övertyga produktionsbolaget om att den svenska ön är en lämplig miljö för tv-serien, men ingenting är klart än.

– Läget är lite känsligt eftersom vi inte har något kontrakt, men vi har inte fått några restriktioner om att inte berätta om planerna, säger Olivia Munck till tidningen.

"Game of thrones" är en av världens populäraste, och dyraste, tv-serier.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!