Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gabrielles sista dagar med Frank Andersson

Gabrielle Söderberg och Frank AnderssonFoto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/MEDIABILD
Frank Andersson och Gabrielle SöderbergFoto: PRIVAT
Frank Andersson blev 62 år gammalFoto: MELI PETERSSON ELLAFI / BILDBYRÅN

Frank Anderssons liv gick inte att rädda efter en svår hjärtoperation, han somnade in i söndags bara 62 år gammal.

Sin sista kärleksrelation hade idrottsstjärnan med Gabrielle Söderberg, paret var förlovade i nästan ett år men valde att gå skilda vägar i våras.

Gabrielle Söderberg berättar om parets tid tillsammans och hur Frank Andersson stöttades av ex-sambon Jeanette Kindblom under sin sista tid.

– Jeanette har varit hans stöttepelare sedan jag lämnade honom, säger hon.

En av Sveriges mest älskade idrottsmän – Frank Andersson – gick bort i söndags. Brottarikonen drabbades av komplikationer efter den svåra hjärtoperation han genomgick torsdagen dessförinnan, och hans liv gick inte att rädda.

Vid Frank Anderssons sida på Karolinska sjukhuset i Stockholm fanns hans bror Tommy, brorsson Svante, vännen Robert Gidlöf samt ex-sambon Jeanette Kindblom och dottern Montana.

– Vi stängde av när det inte fanns någon hjärtaktivitet. Organen slogs ut. Jag satt bredvid och han somnade in fridfull. Det var ingen smärta, säger Svante Andersson.

De sista dygnen i livet pratade Frank Andersson med sina närmaste på sjukhuset. 

– Vi satt i över två timmar och vi skrattade och skämtade. Det är så overkligt. Det var ett jättefint sista samtal, men det var ju inte som att vi tog avsked. Vi planerade framtiden och hur vi skulle lägga upp träningen efter operationen, säger Robert Gidlöf.

Ex-flickvännen: ”Han var älskvärd”

Frank Andersson hade sin sista kärleksrelation med Gabrielle Söderberg, 37. Paret träffades 2017 och förlovade sig, men gick skilda vägar i våras efter ett år tillsammans.

– Det var seriöst, men vi båda var väldigt intensiva och det blev svårt. Det var tufft, men ingen ville såra den andra. Till slut var det ohållbart, säger hon.

Trots att relationen var stormig så menar Gabrielle Söderberg att Frank Andersson är en av de mest karismatiska människor hon mött, och att tiden med honom präglas av ljusa minnen.

– Han var en väldigt stor personlighet som förtjänar att bli ihågkommen. Han kunde vara jättejobbig ibland, stökig och störig. Men han var också väldigt älskvärd på många sätt. Han hade ett jättestort hjärta. Min syn på honom är att han har oftast inte gjorde någon illa med avsikt. 

– Han är inte rolig att bråka med. Då kan han vara tråkig och spotta ur sig taskiga ord. Men det gick alltid över rätt snabbt. Sen hade han alltid den här förbannade glimten i ögat. Han såg ut som Emil i Lönneberga. 

Frank visste att han kunde dö

Frank Andersson hade haft problem med hjärtat under en längre tid. Enligt Gabrielle Söderberg var Frank Andersson medveten om hur illa det var.

– Han hade ett jättedåligt hjärta, han led. Jag kände på mig att han var dålig. Han har varit det under något års tid. Det är så typiskt honom att bara vifta bort allting och säga att det inte är någon fara. Han var rädd för sjukhus, men inte rädd för att dö. Han var medveten om att hans tillstånd var allvarligt. 

– Han har levt, onekligen. Men jag önskar att utgången hade blivit annorlunda. Han hade jättemycket kvar att ge. 

 

LÄS MER: Exfruns besvikelse – fick inte ta farväl vid Franks dödsbädd  

 

Stöttades av ex-sambo vid dödsbädden

Enligt Gabrielle Söderberg stöttades Frank Andersson av sitt ex Jeanette Kindblom, 47, under sin sista tid i livet.

– Jeanette har varit hans stöttepelare sedan jag lämnade honom. Jag har inte varit och besökt honom på sjukhuset, men jag bad Jeanette att hälsa honom. 

Frank Andersson och Jeanette Kindblom förlovade sig 2007 och fick dottern Montana, 9, tillsammans. Men 2011 ställdes bröllopet in och paret gick skilda vägar. 

Frank Andersson träffade därefter Jeanette Bouvin Nygren, 33, som han var gift med 2012-2017.

 

LÄS MER: Frank Andersson är död