Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gabriella representerar Sverige i Miss World 2021

Ida, 19, är modell och influencer och har gjort succé på Instagram.
Gabriella Lomm Mann har modellat sedan hon var 16.
Foto: Linus Hallsénius
Miss World 2021 hålls i Puerto Rico.
Foto: Linus Hallsénius
Gabriella har under sin karriär prytt omslag på magasin från såväl Frankrike som Italien.
Foto: Malvie magazine
Det är i december som Gabriella kommer att tävla för Sverige i den prestigefyllda skönhetstävlingen Miss World.
Foto: Privat
Gabriellas förhoppning med Miss World är att kunna vara en förebild för unga.
Foto: Privat

Revisorn och finansekonomen Gabriella Lomm Mann, 26, tävlar för Sverige i Miss World 2021. 

Tävlingen som väntas följas av två miljarder tv-tittare världen över, hålls i Puerto Rico, San Juan, i december.

– Det kommer vara många blickar på Sverige i år, säger Gabriella.  

I slutet av november reser Gabriella Lomm Mann, 26, från Stockholm, ner till Puerto Rico för att representera Sverige i den prestigefyllda skönhetstävlingen Miss World. Tävlingen kommer att pågå under december och finalen hålls den 16 december. 

Denna gång är det 70-årsjubileum för ”Miss World” och i den första tävlingen var det svenska Kerstin Margareta ”Kiki” Håkansson som korades till vinnare. 

– Sverige har alltid värderats väldigt högt, vilket känns jätteroligt, säger Gabriella Lomm Mann.

Utbildad finansekonom 

Gabriella är född och uppvuxen i Stockholms innerstad och började arbeta som modell när hon var 16. Hon har sedan dess haft olika modellagenturer både i och utanför Sverige och har även hunnit utbilda sig till finansekonom och arbetat som revisor på några av de största revisionsbyråerna i världen. 

Under sin uppväxt ägnade sig Gabriella åt musik och gick i Adolf Fredriks musikklasser, genom skolan var hon med och sjöng på Victoria och Daniels bröllop 2010. 

– Jag har alltid velat göra någonting kreativt och tyckt om att uttrycka mig själv, men på senare dagar har det blivit genom modellande och skönhetstävlingar.  

Ett större syfte

I ett moment av tävlingen går deltagarna med så kallade nationalkostymer. Gabriella vill i årets tävling gå med en bruten vinge som för henne symboliserar alla unga som kämpar med mobbning eller jobbiga förhållanden i hemmet. 

– Vad jag vill visa med det hela är att man kan flyga med brutna vingar, säger Gabriella och fortsätter: 

– Det här handlar inte bara skönhet, för mig är det så mycket mer. Jag vill verkligen visa på att även om man gått igenom tuffa saker så ska man aldrig ge upp. 

Skönhetstävlingar har kritiserats 

Intresset för ”Miss World” är onekligen stort och två miljarder människor väntas följa den tv-sända finalen i år. Samtidigt har många liknande skönhetstävlingar och shower lagts ner de senaste åren till följd av kritik. 

– Just Miss World handlar om att ha ett större syfte, och att använda utrymmet man får till att göra någonting bra där man kan ”ge tillbaka”, säger Gabriella. 

Hon menar även att man kan se en väldigt stor förändring inom skönhetstävlingar när det kommer till mångfald. 

– Inom skönhetstävlingar så accepteras många olika människor och kroppsformer på ett helt annat sätt i dag än vad det gjorts genom historien, säger hon. 

Victoria Secret-modellens avslöjande: "Min kropp dög inte"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.