Köttfritt. Amanda Jenssen tänker ta ut svängarna, inspirerad av Lady Gaga. Men köttklänning blir det inte: "Jag är vegetarian...".
Köttfritt. Amanda Jenssen tänker ta ut svängarna, inspirerad av Lady Gaga. Men köttklänning blir det inte: "Jag är vegetarian...".

Ga-galet, Amanda!

Publicerad

Nu får Lady Gaga konkurrens av Amanda Jenssen.

Räkna med spöken, skräck, voodoo och spektakulära scenkläder när sångerskan ger sig ut på vårturné.

- Det är kul att ta ut svängarna, även om man kanske inte behöver ha på sig en köttklänning, säger Amanda.

Garderobsrensning kan gå till på olika sätt. När Amanda Jenssen, 24, turnerade med "Killing my darlings" för fem år sen matchade hon strumpbyxlästen med vita, prickiga och smårutiga klänningar. Vågat popsött, men en stil som inte riktig matchar Jenssens senaste spökskiva. Nu blir det voodoo i stället.

- Det kan du räkna med. Det är väldigt roliga låtar att gestalta och framföra live. Alla går under samma mystik, stämningar och känslor. Det är väldigt tacksamt när man ska spela och göra det levande.

"Fattade direkt"

Till sin hjälp har Amanda Jenssen kostymören Stina Hedin och scenografen Nicklas Nilsson.

- Nicklas fattade direkt, kunde läsa av mitt undermedvetna och bygga det åt mig. Det får aldrig överskrida gränsen till halloween - det är det sista det är. Det är mer surrealism och mystiskt mörker.

Tanken är att båda Amanda Jenssen och publiken ska känna sig förflyttade till en egen värld, och där hjälper även "lite starkare" scenkläder till.

Kan man tänka Lady Gaga?

- Ja, jag tycker det är inspirerande. Nu har vi börjat komma in i en tid där scenkläder får vara scenkläder igen. För tio år sen så var det ju ingen förutom Björk som hade galna scenkläder. Det är synd. Det ena ger näring åt och förstärker det andra - det musikaliska.

"Lite tokiga saker"

Kostymören Stina Hedin har samarbetat med Amanda Jenssen i ett par år. Under förra turnén jobbade de bland annat med stora huvudbonader (i form av skepp och träd). Nu ska de ta ut svängarna än mer:

- Det blir en blandning av kusligt, spökligt, sexigt och rock'n'roll. Sen hur hon kommer att arbeta med det på scenen, vet jag inte. Men det blir lite tokiga saker. Absolut, säger Stina Hedin.

Fast köttklänning kan vi nog glömma:

- Jag har ju varit vegetarian sen jag var 13 år. Så det kan jag lova dig att jag inte kommer i. Det hade varit en så sjukt konstig grej, säger sångerskan.


 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag