Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fyre-grundaren drabbad av ny miljonsmäll efter festivalfiaskot

Lyxfestivalen Fyre marknadsfördes av flera kända modeller och influencers – men festivalen blev aldrig av och arrangören William McFarland greps misstänkt för bedrägeri och dömdes senare till sex års fängelse. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
William McFarland dömdes till sex års fängelse för ett antal olika bedrägerier efter att ha arrangerat Fyre-festivalen
Besökarna möttes av ett tältläger.
Fotomodellen Elsa Hosk. Foto: OLLE SPORRONG
Kendall Jenner. Foto: WILL / MEGA / WILL / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY

Lyxfestivalen Fyre marknadsfördes av flera kända modeller och influencers – men festivalen blev aldrig av och arrangören William McFarland greps misstänkt för bedrägeri och dömdes senare till sex års fängelse.

Nu kommer ett nytt domslut från New York som säger att McFarland dessutom tvingas betala tillbaka ett lån på 27,8 miljoner kronor till en av festivalens sponsorer, skriver Billboard. 

William McFarland dömdes till sex års fängelse för ett antal olika bedrägerier efter att ha arrangerat Fyre-festivalen – en lyxfestival som skulle ha ägt rum 2017 på Bahamas. Men festivalen blev ett superfiasko som aldrig blev av. 

Enligt ett nytt domslut kommer William McFarland nu dessutom att tvingas betala tillbaka ytterligare ett lån på 27,8 miljoner kronor till en av festivalens sponsorer, skriver Billboard. 

Sedan tidigare har han blivit dömd att betala tillbaka en skuld på 269 miljoner kronor.

Marknadsfördes av supermodeller och influencers

Flera kända modeller och influencers som Kendall Jenner, Bella Hadid och svenska Elsa Hosk marknadsförde Fyre-festivalen som McFarland arrangerade tillsammans med rapparen Ja Rule. 

Enligt marknadsföringen var festivalen en lyxfestival med världsartister och med förstklassigt boende. Men det som mötte festivalbesökarna var ett ödligt område med enkla tält och bristfällig komfort. 

En vip-biljett till festivalen kunde kosta upp emot 100 000 kronor och i dokumentären ”Fyre: The Greatest party that never happened” på Netfix berättas nu historien bakom festivalfiaskot. 

Totalt ska arrangörerna ha stämts på över 800 miljoner kronor.