Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fyra nya ”Beck”-filmer bekräftade: ”Otroligt kul”

Det finns frågetecken rörande Martin Beck inför de kommande filmerna.
Foto: NORDISK FILM

”Beck” fortsätter. 

TV4 Media bekräftar nu för Expressen att man beställt fyra nya filmer som börjar spelas in inom kort. 

- Det känns otroligt kul att äntligen kunna berätta detta för alla Beck-fans säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent på TV4 och C More. 

I januari förra året kom beskedet att TV4 beställt fyra nya ”Beck”-filmer. Den första av dem, ”Beck – Undercover”, hade premiär i november och slog nytt tittarrekord på C More. 

Den fjärde har premiär 5 februari och har titeln ”Beck – Den förlorade sonen”. 

Nu har Expressen fått bekräftat att filmserien fortsätter även efter det. 

TV4 Media har beställt ytterligare fyra nya filmer, som ska börja spelas in inom kort. Som tidigare är det Filmlance som producerar.  

I dagsläget är TV4 Media ytterst förtegen om rollistan för de nya filmerna. I den senaste omgången har Peter Haber spelat Martin Beck, medan Jennie Silfverhjelm, Måns Nathanaelson, Emira Arikan och Anna Asp fortsatt i sina respektive roller. I huvudensemblen finns även Martin Wallström, vars rollfigur Josef Eriksson introducerades i ”Beck – undercover”. 

Niva Westlin Dahl, exekutiv producent för ”Beck”-filmerna på TV4 och C More: 

- Ja, nu är det klart att det blir nya ”Beck”-filmer. Känns otroligt kul att äntligen kunna berätta detta för alla ”Beck”-fans. Efter att ”Beck - Den förlorade sonen” har haft premiär den 5 februari så startar vi inspelningarna av fyra nya filmer.

Frågetecken kring Martin Beck

Som tidigare år håller TV4 Media och Filmlance hårt i handlingen och vill hemlighålla så mycket som möjligt så länge som möjligt. Det går att förutsätta att teamet bakom ”Beck” fortsätter på den väg man slog in på efter att Mikael Persbrandt och produktionsbolaget Filmlance gick skilda vägar. 

Förändringsarbetet efter att Gunvald Larsson skrivits ut ur filmserien innebar, bland annat, att norrmannen Kristofer Hivju tog plats i ensemblen. Senare tillkom även Jennie Silfverhjelm, samtidigt som mer fokus landade på relationerna mellan rollfigurerna och deras liv utanför jobbet. I den senaste säsongen tillkom även Martin Wallström, bland annat känd från internationellt hyllade tv-serien ”Mr. Robot”. 

När det gäller de fyra nya filmerna finns frågetecken kring Martin Beck. 

I ”Beck – utom rimligt tvivel” faller han ihop i sin lägenhet. I årets fjärde och sista film, ”Beck – den förlorade sonen”, är Martin Beck fortsatt sjukskriven och ska enligt det pressinformation som finns tillgänglig hemlighålla hur sjuk han egentligen är. Detta gör att Klas Fredén ger Alexandra ”Alex” Beijer möjligheten att ta över Martin Becks tjänst. 

Ännu finns inget premiärdatum för de nya ”Beck”-filmerna på C More eller TV4. 

"Beck" på Cmore

Under hösten och vintern 2020/2021 har fyra nya ”Beck”-filmer premiär på C More. Den första, ”Beck – undercover”, blev tillgänglig 6 november 2020. ”Beck – Utom rimligt tvivel” blev tillgänglig 4 december, medan den tredje, ”Beck – döden i Samarra”, hade premiär 1 januari 2021. 


”Beck – Den förlorade sonen” har premiär 5 februari 2021 och börjar med att ett käkben hittas i skogen. Det tillhör Viktor Eklund, försvunnen sedan fem år tillbaka. ”Hans mamma, kända författarinnan Cecilia Eklund, har precis lyckats lägga hans försvinnande bakom sig.” Mer om handlingen: ”Det visar sig att Martin Beck varit den som för fem år sedan var ansvarig för utredningen om försvinnandet. Men Alex tycker att den är ovanligt tunn, det fattas viktig information och det är inte likt Martins vanligtvis noggranna arbete. Martin själv är väldigt förtegen och ovillig att prata om fallet.”


TV4 Media har nu bekräftat att man beställt ytterligare fyra ”Beck”-filmer, som ska börja spelas in inom kort. 

”Ska du ha en stänkare?”

Vem har varit den bästa Martin Beck?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.