Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fynda billiga kläder – på en bloppis

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Modebloggaren Linn Herbertsson.
Foto: Magda Omerspahic
Så här ser det ut på en bloppis.
Foto: Magda Omerspahic
Foto: Magda Omerspahic
Foto: Magda Omerspahic

Modeveckan i Stockholm avslutas med en shoppingfestival, men är man inte sugen på dyra plagg så går det bra att fynda på bloppis.

– Leta efter klassiska plagg som jeans, kavajer och snygga skor som kan bli en bra bas i garderoben, säger modebloggaren Linn Herbertsson.

Stockholms egen modevecka öppnade i måndags och i kväll avslutas den med en rejäl shoppingfest!

Som nyfiken shoppare kommer man kunna strosa runt i lyxaffärerna på Biblioteksgatan samt galleriorna NK, Gallerian och Mood för att shoppa till (rätt så) förmånliga priser.

…………

LÄS MER: De bjöd på veckans mest kändistäta visning


Men är man inte intresserad av att lägga pengar på dyra och nya plagg så kan man bege sig till Gallerian på Hamngatan i centrala Stockholm och fynda fina second hand-plagg på bloppisen som arrangeras av bland andra modebloggaren Linn Herbertsson.

– Jag minns när vi var små, då rensade man och slängde kläder, nu skänker man eller säljer det vidare, vilket är jättebra ur en miljösynpunkt då nykonsumtionen minskar, säger Linn.

Linn tycker att man ska satsa på att hitta snygga basplagg.

– Man ska nog inte tänka så mycket trender utan mer basplagg, även om bloggares kläder oftast är trendplagg. Men leta efter mer klassiska plagg som jeans, kavajer och snygga skor som kan bli en bra bas i garderoben.


LÄS MER: Nykomlingarna tar plats på catwalken


Nämn tre plagg som man ska spana efter?

– På en bloppis tycker jag att man ska leta efter högklackade skor. Jag köper mycket högklackat själv som jag tröttnar på och säljer vidare. Jackor är också jättebra och säljs mycket billigare än i affärerna, men även jeans!

Vad tycker du att man absolut ska undvika på bloppisar, och loppisar för den delen?

– Jag har ju en dålig vana då jag går och luktar på kläderna, luktar de fräscht? Det ska inte lukta rök eller mögel. Sen tycker jag också att man kan kolla efter fläckar, vissa går att tvätta bort, andra inte.

Är det här ett bra sätt att avsluta modeveckan på?

– Ja, bästa! Det är ett bra sätt att hitta snygga plagg men också träffas och umgås.

Vad är en bloppis?

– "Bloppis" är ett kombinationsord av blogg och loppis.

– Det startade med att bloggare började lägga ut kläder till försäljning på sina egna bloggar.

– Ordet bloppis finns sedan 2010 inskrivet i Språkrådets ordlista.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.