Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fuskbyggarens utbrott på arga snickaren: "Fuck you"

Anders Öfvergård konfronterar en person i "Fuskbyggarna".

Då avbryter den misstänkta fuskbyggaren – och flyr frågorna.

– Fuck you, säger han till Anders Öfvergård i programmet.

Tisdag klockan 21.00 sänder TV4 ett nytt avsnitt av "Fuskbyggarna" med Martin Timell och Anders Öfvergård. I kvällen program hjälper programledarna Soheila  Mellat, som köpt ett nytt tak av bolaget Svenska Takgruppen.

Det nya taket visar sig dock ha stora brister och läcker in vatten.

– Jag har blivit lurad. De kanske trodde att jag är en gammal utländsk kvinna som inte fattar någonting. Det gör mig arg. Svenska Takgruppen är orsaken till att jag har varit ledsen, sårad, förbannad och arg under tre år, säger Soheila Mellat i programmet.

 

LÄS MER: TV4 polisanmäls efter Anders Öfvergårds bråk i tv 

 

Så väl Martin Timell som Anders Öfvergård blir mycket upprörda när de undersöker bristerna i bygget.

– Det är katastrof, säger Anders Öfvergård i programmet.

När programledarna börjar nysta i Svenska Takgruppen uppdagas en rejäl härva med över 40 konkurser, en misstänkt målvakt som bor i Thailand och bolagsstyrelser som kontinuerligt byts ut.

Försöker fly från Anders Öfvergård

Vid ett tillfälle lyckas redaktionen dock få tag i en person som arbetar med Svenska Takgruppen. Personen kommer till ett möte i tron om att bolaget har fått i uppdrag att renovera ett tak men i själva verket blir han konfronterad av Anders Öfvergård.

– Bolaget har alltså gått i konkurs, ändå har NN bokat in ett kundmöte. Det här är helsnurrigt. Alla de här företagen som figurerar i Svenska Takgruppen, jag fattar inte hur det funkar, jag måste bara prata med honom och höra hur fan de tänker och hur de gör det här, säger Anders Öfvergård innan konfrontationen.

Mannen från Svenska Takgruppen anländer på utsatt tid. Men när han får syn på Anders Öfvergård får han panik.

– Fuck off, säger han, innan han försöker fly från kamerorna.

 

LÄS MER: Anders Öfvergårds utbrott i tv: "Du kan ju ingenting"

 

Anders Öfvergård följer då efter.

– Nej! NN, kom nu! Varför drar han för? Kan du inte prata om det i stället? Jag måste få reda på hur den här Svenska Takgruppen funkar och vad det är som händer med alla dessa bolag. Du har ju också försatts i konkurs nu, eller hur? Varför kan du inte ta det för?

Expressen har varit i kontakt med mannen som konfronteras i "Fuskbyggarna". Han är fåordig när programmet kommer på tal.

– Nej, jag har egentligen inget att säga. Vi har haft några kunder som är missnöjda men börjar man kolla på hur många kunder som är nöjda i stället blir det en helt annan bild, säger han.

Och alla de här konkurserna?

– Jag har ingenting att säga om det, det är olika företag. Jag kan inte uttala mig om det.

I "Fuskbyggarna" pekas också en annan person ut som huvudman i härvan och Expressen har tagit del av en utredning från Skatteverket där de två personerna i kvällens program figurerar. Utredningen blev klar i juli och Skatteverket beslutade då att upptaxera det bolag som figurerar i "Fuskbyggarna". Enligt Skatteverket har huvudmännen använt sig av osanna fakturor, bland annat för att betala ut svarta löner men bolagets företrädare också har "tillgodogjort sig medel för egen del".

Expressen har sökt den utpekade huvudmannen utan framgång. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.