Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fusk-bråk efter sändningen

Daniel Lindström är både juryns och tittarnas favorit. Nu anklagas Claes af Geijerstam för att försöka hjälpa Dniel fram till segern.
Idol -juryns Claes af Geijerstam anklagas för att försöka fuska.
Allt för att favoriten Daniel Lindström ska vinna.
Rent skitsnack. Det måste handla om något slags missförstånd, säger Claes af Geijerstam.
Daniel Lindström hyllades i går av juryn. Ordföranden Peter Swartling reste sig upp och gav honom applåder. Men efter gårdagens direktsändning kommer anklagelser om att Claes "Clabbe" af Geijerstam har försökt göra upp "Idol 2004" på förhand. På en branschfest förra veckan påstås Clabbe ha skrutit om hur han valt ut låtar som passar Daniel Lindström. Uppgiftslämnare berättar att Daniel i det närmaste redan går att utse som segrare – eftersom Clabbe och andra inblandade i "Idol 2004"-produktionen medvetet väljer ut låtar som passar norrlänningen. Claes af Geijerstam.

Väljer ut låtar

– Att Daniel vinner känns mer eller mindre redan klart. Enligt vad Clabbe sa då får deltagarna välja mellan låtar som till övervägande del är anpassade för souliga röst. Darin tvingas pröva för honom svårare och mera komplicerade sånger säger en branschexpert till Expressen. När Claes af Geijerstam får höra anklagelserna blir han först frågande, sedan säger han: – Det måste röra sig om någon slags missuppfattning. Någon kommentar jag har sagt som gått ett varv för mycket. Deltagarna väljer själva bland 30 till 40 låtar. Tar två personer samma låt blir det lottning. Det här är rent skitsnack. Men även tävlande i "Idol 2004", som vill vara anonyma, framför kritik mot upplägget: – En del moment känns som gjorda för Daniel. Självklart blir det lite svårare för oss andra då. Maria Mowbray, projektledare för "Idol", tillbakavisar bestämt: – Vi försöker inte påverka deltagarna i någon riktning. Att vi skulle tvinga någon att sjunga något de inte vill är bara snack. Daniel Lindström själv medger att han är juryfavorit, men tillägger: – Dagens omgång på svenska var den svåraste hittills. Visst, jag kanske har lite fördel av att juryn tycker om mig, men det är ändå tittarna som avgör.
Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!