Foto: SVTFoto: SVT
 Foto: SVT
Foto: SVTFoto: SVT
 Foto: SVT

Fula gesten mitt under
Guldbaggegalan

Publicerad

Gösta Reiland gick upp på scen och tog emot sitt pris för bästa foto på Guldbaggegalan.

Då pekar filmregissören Lisa Aschan fingret mot honom.

Det var på kvällens Guldbaggegala som Gösta Reiland vann pris för bästa foto, för filmen "Flocken".

Men när han skulle gå upp på scenen för att ta emot sitt pris blev inte alla riktigt lika glada som han själv.

Lisa Aschan pekade finger

Kameran filmar de andra nominerade - och där ser man filmregissören Lisa Aschan, som regisserat "Det vita folket", peka finger mot scenen.

Linda Wassberg som filmat "Det vita folket" var nominerad i samma kategori.

 

LÄS MER: Anja och Filippas fajt på filmgalan

 

Det hela har fått stort genomslag i sociala medier, och flera delar med sig av en skärmdump från SVT-sändningen.

"Otroligt oprofessionellt att peka fuck you i direktsänding. Lämna galan nu", skriver en person på Twitter.

"Åååå, vad pinsamt med Fuck-U fingret ", skriver en annan.

"Moget att peka finger", skriver ytterligare en.

Pusskalas på galan

Och det har hittills inte varit en händelselös gala. När Bianca Kronlöf tog emot priset för årets nykomling pussades hon och Bahar Pars, som delade ut priset.

På kvällens Guldbaggegala ska totalt 19 Guldbaggar delas ut.

 

LÄS MER: Hasselhoff och Dahlgren uppträder

 

Nominerad i sex kategorier

Flest nomineringar, 6 stycken, har filmatiseringen av Fredrick Backmans bok "En man som heter Ove" fått. Filmen är bland annat nominerad till "Bästa film". Dessutom är Rolf Lassgård, som spelar den äldre versionen av Ove nominerad till Bästa manliga huvudroll medan Bahar Pars är nominerad för Bästa kvinnliga biroll för samma film.

Däremot har förra årets mest sedda film "En underbar jävla jul" enbart fått två nomineringar för bästa scenografi och bästa kostym.

"En underbar jävla jul tycker jag känns något förbisedd. Både filmens manus och Robert Gustafssons prestation hade varit värda att uppmärksammas", skriver Expressens Maria Brander.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag