Fruns nya video på Bruce Willis – efter sjukdomsbeskedet

I mars berättade skådespelaren att han drabbats av afasi
Bruce Willis.
Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Bruce Willis tvingades lägga skådespelarkarriären på hyllan efter att han drabbats av afasi.

Nyligen delade hans fru med sig av en ny video på Willis där han spelar basket – vilket är en av de första videorna på skådespelaren efter sjukdomsbeskedet.

I slutet av mars meddelade familjen till Bruce Willis, 67, att Hollywoodlegendaren tvingas sluta skådespela – efter närmare 40 år i branschen och över 140 filmer i bagaget.

Det efter att skådespelaren drabbats av afasi.

Afasi är ett tillstånd som påverkar förmågan att prata, förstå tal, läsa och skriva. Enligt Vårdguiden kan det uppstå efter en hjärnskada såsom stroke, hjärnskakning, en inflammation i hjärnan eller hjärntumör.

I ett inlägg på Instagram signerat hustrun Emma Heming Willis, 43, och exhustrun Demi Moore, 59, samt barnen Rumer, 33, Scout, 30, Tallulah, 28, Mabel, 10, och Evelyn Willis, 8, berättade familjen om sjukdomen och beslutet om karriären.

”Till Bruces fantastiska supporters, som familj vill vi dela att vår älskade Bruce drabbats av en del hälsoproblem vilket påverkar hans kognitiva förmåga. Som ett resultat av detta och med mycket beaktning tar avslutar Bruce sin karriär som betytt så mycket för honom”, skrev de.

Nya videon på skådespelaren

Tidigare i veckan delade frun Emma Heming Willis med sig av en ny video på Bruce Willis, vilket är en av de första videorna på skådespelaren efter sjukdomsbeskedet.

På videon, som publicerades på Instagram story, syntes Willis spela basket med tre andra män, något bland annat People Magazine rapporterat om.

67-åringen tar i videon sats mot basketkorgen innan han kastar upp bollen för att sedan pricka rakt i korgen.

”Jag ser dig, BeeDub”, skrev Emma Heming Willis till videon som inte längre finns kvar på hennes Instagram.

”Sätter min familjs behov framför allt”

Emma Heming Willis berättade tidigare för The Bump om familjens nya liv och hur makens mående påverkar vardagen.

– Jag sätter min familjs behov framför allt, vilket jag inte tycker gör mig till någon slags hjälte, sa hon till The Bump.

– Mängden omsorg för alla andra i mitt hushåll har haft effekt på min mentala och allmänna hälsa och det är inget som gagnar någon i min familj, fortsatte hustrun.

Se mer:

Bruce Willis, 67, började skådespela på 80-talet slog igenom som skådespelare med tv-serien ”Par i brott” 1985.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.