Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Frost"-skådisen om svåra depressionen

Kristen Bell
Foto: Powers Imagery / AP TT NYHETSBYRÅN
Kristen Bell
Foto: Juan Rico

En bra karriär är ingen garanti på lycka.

Det vet skådespelerskan Kristen Bell.

I "Off Camera" berättar hon om hur ångesten påverkar hennes liv.

Skådespelerskan Kristen Bell, 35, har lidit av ångestbesvär hela sitt liv.

Det berättar hon nu i en intervju i programmet "Off Camera" med fotografen Sam Jones.

Kristen Bell har lidit av ångest och depressioner ända sedan hon var barn, och både hennes mamma och mormor har samma problem. Hon har också fått medicinsk hjälp och råd av sin mamma som är sjuksköterska genom åren.

– När jag var 18 sa hon "Om du börjar känna att det inte är något solljus runt dig och du blir förlamad av rädsla, det här är vad det innebär och så här hjälper du dig själv", berättar Kirsten Bell i "Off Camera" om hennes mammas hjälp.

"Veronica Mars"-skådespelerskan säger att det inte är någon skam i att ha ångest och lida av depressioner.


LÄS MER: Här är Disneys nya "Frost"-värld i USA


– Jag har ingen skam gällande det, för mamma sa "Om du börjar känna på det här sättet, prata med en doktor, prata med en psykolog, hjälp dig själv".


Kristen Bell: "Jag är beroende av andra"


Hon menar också att världen kan skuldbelägga en för att man anti-depressiva mediciner, men att man aldrig skulle förneka en diabetessjuk person insulin.

– Men av någon anledning, när en person behöver tillskott av serotonin, så är hen genast galen eller något, säger hon.


LÄS MER: Dax Shepard blev sexuellt utnyttjad


Skådespelerskan, som har synts i filmer som "Dumpad", menar att hennes mående gör henne extra känslig inför vad andra människor tycker om henne.

– Jag är väldigt beroende av andra människor. Jag går sönder lite när jag tror att människor inte gillar mig, säger hon i "Off Camera".

För att inte bli ledsen av att andra inte gillar henne, försöker Bell i stället vara så omtyckt som möjligt.

– Jag kompenserar med en bubblig personlighet hela tiden, för det gör verkligen ont när jag inte är omtyckt. Jag vet att det inte är så hälsosamt, och jag slåss mot det hela tiden, säger hon.


Skådespelerskan är gift med skådespelaren Dax Shepard som hon förlovade sig med 2009, och tillsammans har de två barn.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.