Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frisyrer att drömma om – fixa dem enkelt

Selena Gomez går på gala i blänkande svall.
Foto: Km/Fameflynet Pictures
Skådespelerskan Nicola Peltz har perfekt fönat hår.
Foto: Juan Rico/Fame
Pixie Lott ser glammig ut i snygga lockar.
Hårföningscreme "Ready set blow", från Blo pro, 135 kronor/118 ml.
Värmeskydd "Guardian angel" från Schwarzkopf, 69 kronor/200 ml.
Rundborste "Full volume" från Eco tools, 229 kronor.
Hårfön med snabb torktid och kalluftsblås från Ghd, 1 399 kronor.
Glansspray "Shimmer shine" från Moroccanoil, 219 kronor/100 ml.
Foto: Richard Pierce
1 / 8

Knepet bakom ett glamouröst Hollywood-hår är en bra föning.

Så här gör du för att fixa stjärnsvallet på egen hand.

Så lyckas du med föningen

√ Börja med att spreja ett värmeskydd i hela håret. Använd sedan en föningscreme som gör att borsten glider lättare i håret och ger ett blankare och fylligare resultat.

√ Dela upp håret i fyra partier: höger sida, vänster sida, uppe på hjässan och längst bak. På så sätt kommer inte torra partier i kontakt med vått hår medan du fönar.

√ Föna en test i taget genom att dra en rundborste från rot till topp. Låt fönen följa borsten på några centimeters avstånd. Även om hårtesten känns torr så är det viktigt att fortsätta föna ända tills den är helt fri från friss.

√ Fortsätt sedan med sektionerna på sidorna och därefter partiet högst uppe på huvudet som du fönar i riktning uppåt för extra volym. När håret är torrt avslutar du med glansspray i hela håret.

√ Nu gäller det bara att öva. Ge inte upp om du inte får in tekniken på första försöket. Tänk också på att det tar en stund att föna hela håret men resultatet håller sedan i flera dagar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.