Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frida tog Saab in på listan

Gruppen Oh Laura med sångerskan Frida Öhrn i spetsen gick in på Trackslistans sjätteplats med låten "Release me".Foto: Ida Olovsson
Det här är tjejen bakom sångslingan som du nästan säkert har nynnat på. Svenska Frida Öhrn, 28, sjunger "Release me" i Saab-reklamen på tv.
I går gick hon och bandet Oh Laura in på Trackslistan med samma låt.
- Vad spännande! Vad snabbt allt går, säger hon.
Saab-rösten nummer ett just nu kör inte Saab. Hon har inte ens körkort  Men om biltillverkaren tänkt rätt ska Frida Öhrns röst få dig att köra just Saab.

In som sexa

Hennes på samma gång starka och sköra röst etsar sig fast i hjärnan under reklampauserna.
Sen i går har den även ett fast grepp om Trackslistan.
Stockholmsgruppen Oh Laura landade då högt upp på listans sjätte plats. Därmed står de för ett av årets mest okonventionella genombrott.
Från reklam till radiohit. Det brukar gå åt andra hållet.
Men hur gick det till?
– Min kompis Erik Altos frågade om jag kunde sjunga in den här låten som han skulle försöka få med i en Saab-reklam. Jag tror att det var tidigt i våras.
– Alltihop gick väldigt snabbt och jag trodde inte att det skulle bli något av det, och jag trodde verkligen inte att de skulle vilja ha min röst, säger Frida Öhrn.
Men det ville biltillverkaren.
Något som innebär att Oh Laura, ett band som var nästan totalt okänt för ett par månader sedan, nu tävlar i samma liga som The Ark och Sahara Hotnights.

Bra reklam för albumet

– Än har det inte blivit så mycket pengar. Det vi tjänar på det här är en enorm reklamkampanj för vårt debutalbum som släpps 23 maj, säger Frida Örhn.
– Redan nu ligger vi på listorna på Irland och i Storbritannien.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.