Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frej Larsson döms för att ha hotat polis

Artisten hotade polis i låten ”Då ska hon skjutas”
Frej Larsson bedöms skyldig till hot mot tjänsteman för att ha hotat en polis med låten ”Då ska hon skjutas” som lades upp på Spotify.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Frej Larsson.Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS
Hovrätten har också prövat om Frej Larssons rätt till yttrandefrihet kränks om han skulle dömas, men kom fram till att detta inte skulle ske.Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON

Hovrätten ändrar tingsrättens friande dom i målet mot artisten Frej Larsson.

Frej Larsson bedöms skyldig till hot mot tjänsteman efter att ha hotat en polis med låten ”Då ska hon skjutas” som lades upp på Spotify. 

Artisten döms till villkorlig dom och böter.

Hovrätten bedömer att texten till Frej Larssons låt ”Då ska hon skjutas” innehåller hot om våld mot polisen och ”att hotet var ägnat att framkalla allvarlig fruktan för polisens personliga säkerhet”, samt att artisten skrev den för att hämnas på den kvinnliga polisen.

- Hovrätten har kommit fram till att mannen med hot om våld har angripit polisen för att hämnas hennes uttalanden i media, säger hovrättslagmannen Staffan Lind, ordförande i målet, i ett pressmeddelande.

– Hovrätten gör bedömningen att hot som på detta sätt riktar sig mot enskilda namngivna personer klart faller utanför det område som yttrandefriheten är avsett att skydda. 

– Något hinder mot att döma mannen föreligger därmed inte.

Hovrätten har också prövat om Frej Larssons rätt till yttrandefrihet kränks om han skulle dömas, men kom fram till att detta inte skulle ske.

Dagens toppnyheter – nöje