Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fredrik Wikingssons miljonregn – slår rekord

Fredrik Wikingsson: ”Jag är jätteglad att vinna priser”
Fredrik WikingssonFoto: STINA STJERNKVIST
Fredrik Wikingsson och Filip Hammar under ”Alla mot alla”Foto: STINA STJERNKVIST
Filip Hammar och Fredrik WikingssonFoto: OLLE SPORRONG

Fredrik Wikingsson behöver inte bekymra sig om sin ekonomi den närmsta tiden. 

Bolaget Fredrik Wikingsson AB gör ett rekordår och årets resultat ökar med sju miljoner kronor jämfört med 2017. 

Det egna kapitalet uppgår till 56,6 miljoner kronor. 

– Jag pallar fan inte att snacka om mina pengar. Jag passar på det, säger programledaren till Expressen. 

Det går bra för tv-profilen och programledaren Fredrik Wikingsson. Det egna bolaget Fredrik Wikingsson AB gör ett rekordår och intäkterna under det brutna räkenskapsåret, 2018 - 2019, uppgick till drygt 16,8 miljoner kronor. Det var en förbättring med nästan 1,5 miljoner jämfört med föregående rekordår. 

När alla skatterna var dragna uppgick årets resultat vid 14,6 miljoner kronor. Det var sju miljoner mer än året 2017 - 2018. 

Framför allt är det intäkterna från de finansiella posterna som har ökat, med ett överskott på nästan 6,7 miljoner kronor mot 29 000 kronor året före.

Plockar ut 600 000 kronor

Fredrik Wikingsson har även redovisat en långsiktig fordring till ett värde av 66 miljoner kronor. Vad den innebär framgår inte annat att det är en ”tillkommande” fordring.

Det egna kapitalet uppgår till 56,6 miljoner kronor. Fredrik Wikingsson plockar dock ut 600 000 kronor i utdelning.

När Expressen når Fredrik Wikingsson avböjer han att kommentera sitt rekordår. 

– Jag pallar fan inte att snacka om mina pengar. Jag passar på det, säger han. 

Driver bolag med Filip Hammar

Utöver det egna bolaget driver Fredrik Wikingsson produktionsbolaget Nexiko tillsammans med Filip Hammar, Lars Beckung och Micke Svensson. 

Under 2018 hade Nexiko en omsättning på cirka 104 miljoner kronor, med ett rörelseresultat på 15 miljoner kronor. Det är en ökning jämfört med året innan då bolaget omsatte cirka 82 miljoner kronor och hade ett rörelseresultat på cirka 9,6 miljoner kronor. 

Produktionsbolaget Nexiko ligger bland annat bakom frågesportsprogrammet ”Alla mot alla”, som gör succé på Kanal 5. ”Alla mot alla” utsågs till årets underhållningsprogram under ”Kristallen” 2019. 

Omsatte 16,8 miljoner kronor

Filip Hammar, 44, och Fredrik Wikingsson, 46, lärde känna varandra i mitten av 1990-talet när de både arbetade som nöjesreportrar på Aftonbladet.

De har sedan dess verkat inom en rad områden – som journalister, författare, poddare, regissörer, programledare och tv-makare.

Fredrik Wikingsson driver i dag egna bolaget ”Fredrik Wikingsson AB”. Intäkterna under det brutna räkenskapsåret, 2018 - 2019, uppgick till drygt 16,8 miljoner kronor.

Det egna kapitalet uppgår till 56,6 miljoner kronor.

Fredrik Wikingsson driver även produktionsbolaget Nexiko, tillsammans med Filip Hammar, Lars Beckung och Micke Svensson. 

Under 2018 hade Nexiko en omsättning på cirka 104 miljoner kronor, med ett rörelseresultat på 15 miljoner kronor.

Programledarduon om ”Alla mot alla”

I början av december bekräftade Kanal 5 att det blir en tredje säsong av succéprogrammet ”Alla mot alla”. Den nya säsongen har premiär 13 januari 2020 och innehåller 60 avsnitt. 

Programmet har varit en enorm tillgång för Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. När Expressen följde med programledarduon bakom kulisserna till inspelningarna av programmet sa Filip Hammar så här om succén: 

– Jag tror att mycket av programmets framgång är att det är ångestdövande, att det går fyra dagar mitt i veckan. När man tittar på ”Jeopardy” och ”Vem vet mest”, det är ju lite deppigare program. Det här känns ”Let's dance”-paketerat, även om det är mycket billigare. Det känns fredagsunderhållning fast det är ett dagligt late night-program.

Succé för ”Tårtgeneralen”

2018 utkom Fredrik Wikingssons och Filip Hammars debutfilm ”Tårtgeneralen”. Filmen, som bygger på deras debutbok från 2009 om Hasse P från Köping, hyllades av kritikerna. 

I en intervju med Expressen sa Fredrik Wikingsson att han kunde tänka sig att göra fler filmer som handlar om liknande berättelser. 

– Jag tycker det är en härlig genre att berätta om saker som hänt på riktigt, som inte behöver vara Björn Borg eller andra världskriget. Att det är små grejer. Jag kan se framför mig att vi skulle ha kul av att botanisera i den här världen, säger Fredrik Wikingsson. 

Filmen vann biopublikens pris under Guldbaggegalan 2019.

Filip Hammar om tuffa tiden inför premiären:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.