Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fredrik Wikingsson i brand- drama efter missen i hemmet

Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN
Fredrik Wikingsson tillsammans med frun Johanna Swanberg.Foto: JACKELINE PEREZ

Fredrik Wikingsson passade på att slänga in en skokartong när han eldade i sin öppna spis – något han inte skulle ha gjort.

I ”Gry Forssell med vänner” berättar tv-profilen om när han fick besök av brandkåren.

– Då är det brandkåren som har ryckt ut för att någon granne har ringt, säger Fredrik Wikingsson i Mix Megapol.

Att elda en skokartong i sin privata eldstad kan väl inte vara några problem – eller?

Kanal 5-profilen Fredrik Wikingsson, 45, möttes av oväntat besök från brandkåren, just för att han eldat en skokartong, berättar han i ”Gry Forssell med vänner” i Mix Megapol.

– Det är någonting med vädret nu, alla de här omslagen, kyla och värme och så här... det är ju spännande med vädret nu. Och då så eldade vi hemma i vår öppna spis och då slängde jag in en skokartong som bara låg och skräpade som jag irriterade mig på. Och den brann ganska bra då, och sen helt plötsligt knackar det på dörren och det var en granne som frågar om det var vi som eldar och berättar om att det regnar gnistor på innergården, berättar Fredrik Wikingsson i radioprogrammet.

Grannen ringde brandkåren

Programledaren hör sedan ljudet av sirener, och skämtade om att det var brandkåren som var på väg

– Då säger jag till min dotter på skämt att: ”Nu kommer brandkåren också”. Och hon tittar oroligt på mig och så knackar det på dörren – och då är det brandkåren som har ryckt ut för att någon granne har ringt och min dotter höll på att skämmas ihjäl, berättar Fredrik Wikingsson vidare i ”Gry Forssell med vänner”.

”Tyckte det var lite festligt”

Fredrik Wikingsson skämdes, till skillnad från sin dotter, inte alls när han släppte in brandkåren.

– Jag tyckte det var lite festligt med den där brandmannen inne i vardagsrummet, jag hade en whisky i handen och bara: ”Får man inte elda skokartonger längre?” Det får man tydligen inte, avslutar Fredrik Wikingsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.