Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fredrik Skavlan berättar – krossad av skilsmässan

Fredrik Skavlan.
Foto: MONKBERRY
Fredrik Skavlan.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Fredrik Skavlan och Maria Bonnevie.
Foto: MARIUS GULLIKSRUD / STELLA PICTURES MARIUS GULLIKSRUD
Fredrik Skavlan.
Foto: ROGER VIKSTRÖM

Fredrik Skavlan skilde sig från sin första fru som 32-åring, efter nio år som gifta.

Nu berättar programledaren om hur tungt han tog skilsmässan – och kallar tiden för sin 40-årskris.

– Jag kände mig svag och hopplös, säger Fredrik Skavlan i P1:s "Söndagsintervjun". 

Det är i Sveriges Radios "Söndagsintervjun" som Fredrik Skavlan berättar om den skilsmässa han gick igenom som 32-åring. 

Programledaren var gift med Sophia Skavlan från 1989 till 1998, och paret fick tre barn tillsammans.

Men under äktenskapet gjorde Fredrik Skavlan karriär – och förändrades, berättar han. 

– Formellt 32 år, men vi bröt ju upp innan. Det är vårt beslut egentligen. Hur ska jag säga? Vi träffades väldigt unga. Vi fick tre barn. Jag fick de här jobben, började med tv. Jag tror jag ändrade mig, säger han i P1-intervjun.Skavlans karriär förändrade honom

Skavlan förklarar att han blev kär i en annan, och kallar den perioden i sitt liv för sin 40-årskris.

– Jag blev kär i en reseacher. Det är same old story. Det här var min 40-årskris. Det var hemskt. Det sägs att en skilsmässa tar tre år av ens liv och det tror jag är helt rätt. Minst, säger Fredrik Skavlan i P1:s "Söndagsintervjun". 

"Skavlan"-programledaren förklarar att han kände att han stod i tacksamhetsskuld till exfrun, då de hade fått barn ihop. Dessutom fick han dåligt samvete över hur uppbrottet gick till, och kallar sig "den värsta typen av man".

– Du har fått tre barn med någon. Det gör att man står i evig tacksamhet. Det är en utmaning för mitt samvete. För jag hade så extremt dåligt samvete. Jag klarade inte att ta beslutet. Så därför var det till sist hennes beslut. Men det var också för att jag varit helt hopplös. Jag kände mig svag och hopplös. Som den värsta typen av man. Feg, säger Skavlan.”Dit vill man aldrig igen”

Sedan 2006 är han tillsammans med skådespelaren Maria Bonnevie, som han har barn tillsammans med. I P1-programmet förklarar han att han aldrig vill hamna i samma situation igen som när han skilde sig.

– Jag var i en djup dal där jag inte kunde se någonting. Jag kunde inte välja någonting. Allt blev fel. Det gäller nästan alla som går igenom sådana faser i livet. Man tänker: dit vill man aldrig igen. Att inte kunna ta ett beslut. Det tycker jag inte var bra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.