Stort grattis Fredrik! Taktiken lönade sigStort grattis Fredrik! Taktiken lönade sig
Stort grattis Fredrik! Taktiken lönade sig
Det blev Fredrik Rosenkvist som blev vinnare i "Farmen" 2016 Foto: faksimil TV4Det blev Fredrik Rosenkvist som blev vinnare i "Farmen" 2016 Foto: faksimil TV4
Det blev Fredrik Rosenkvist som blev vinnare i "Farmen" 2016 Foto: faksimil TV4
Han tog hem en halv miljon kronor i prispengar. Foto: faksimil TV4Han tog hem en halv miljon kronor i prispengar. Foto: faksimil TV4
Han tog hem en halv miljon kronor i prispengar. Foto: faksimil TV4

Fredrik Rosenkvist vinnare i Farmen 2016

Publicerad

Fredrik Rosenkvist tog med sin taktik hem hela TV4:s "Farmen 2016".

Nu berättar han om spelet bakom vinsten - och vad han ska göra med en halv miljon kronor.

– Även om det var tufft och tråkigt många gånger så är det ändå en tid man ser tillbaka på med glädje, säger han.

Fredrik Rosenkvist, 25, från Lund gick segrande ur TV4:s dokusåpa "Farmen". I den nervkittlande finalen vann han över Lina Ilar, 22, och efter tio veckor lämnade han gården en halv miljon kronor rikare.

Bakom vinsten låg hans taktiska spel och läshuvud.

– Jag var ganska omtyckt generellt och eftersom jag höll mig opartisk var jag inte riktigt oense med någon heller, säger Fredrik Rosenkvist och fortsätter:

– När jag ser tillbaka på programmet nu så känner jag igen mig själv, det är ju jag och jag agerar som brukar göra i olika situationer, med den skillnaden att jag kanske inte har slagit näven i bordet som jag brukar göra och säga ifrån. Det är ju delvis för att man var mer rädd än annars att skaffa sig fiender. Det var taktiskt, men det är ju också så att det är mindre kul att leva under samma tak med någon i tio veckor som man har en uttalad fejd med.

Så vann Fredrik Rosenkvist "Farmen 2016"

När han och Lina Ilar blev klara för finalen kritiserades de av andra deltagare som menade att de inte var värda sin plats. Sara-Marie Costa menade att de sluppit kämpa för vinsten eftersom ingen av dem stått i tinget tidigare.

Fredrik Rosenkvist hade förberett sig på åsikten, men håller inte alls med.

– Jag tycker att det argumentet är jättedumt. Dessutom sammantaget så var jag med i fyra tävlingar under säsongen och jag vann allihopa, det är det ingen annan som kan stoltsera med, säger han.

 

 

LÄS MER: Lina Ilar visade brösten för Fredrik Rosenkvist: "Panik"

 

 

Fredrik Rosenkvist om Lina Ilar: Stark

Lina Ilar var en värdig motståndare, menar Fredrik Rosenkvist.

– Lina var en av dem man förstod skulle komma långt, både hon och Camilla. Man fattade att ingen kommer kunna slå ut dem som andrakämpar för de var så starka i de fysiska grenarna, säger han och fortsätter:

– I finalen mot Lina tänkte jag att det var 50/50. Jag trodde inte att jag var chanslös.

En halv miljon senare tänker Fredrik Rosenkvist nu amortera och bjuda flickvännen på en kärleksresa.

– Min sambo lovade innan jag åkte att om jag vinner får jag lov att bjuda henne på en resa. Så det ska jag göra, för hon är ganska stolt med sådant annars.

 

 

LÄS MER: Fredrik Rosenkvist kärleksnatt i TV4:s "Farmen"

 

 

Efter vinsten i TV4:s "Farmen 2016"

Till skillnad från Lina Ilar är han dock inte sugen på en fortsatt tv-karriär, även om han ser tillbaka på sin medverkan i "Farmen" med glädje.

– Även om det var tufft och tråkigt många gånger så är det ändå en tid man ser tillbaka på med glädje, Det är den stora vinsten. Nu har man till och med en titel att fästa på den perioden så det är jätteroligt.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag