Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fredrik Lindströms plan för ”På spåret” – efter konkurrenternas succé

Fredrik Lindström tycker om att leda ”På spåret” tillsammans med Kristian LuukFoto: SVT / SVT
Filip och Fredriks program ”Alla mot alla” hyllas av Fredrik Lindström.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fredrik Lindström gör succé med showen ”Mänskligheten – föreställningen om oss själva”, och nu är det klart att han tar ut den på turné nästa år.

Nu berättar Lindström om ändringarna inför turnén, relationen till Luuk – och vad han egentligen tycker om Filip och Fredriks ”På spåret”-inspirerade tv-program.

– Man kan bli inspirerad av det. De var jättebra på roliga grepp, säger Fredrik Lindström.

”På spåret”-domaren Fredrik Lindström, 55, har under våren gjort succé med showen ”Mänskligheten – föreställningen om oss själva” på Scalateatern i Stockholm, och i höst spelar han på Cirkus i Stockholm. Men nu är det klart att profilen tar den hyllade showen på turné, våren 2020.

– Det ska bli väldigt, väldigt kul. Det var länge sedan jag turnerade på egen hand. När man har en föreställning som funkar väldigt bra och publiken ger ett fantastiskt gensvar, då vill man väldigt gärna ut och turnera. Det är otroligt kul, säger Fredrik Lindström.

Redan nu håller ”På spåret”-domaren på att fila på vad som kan bli bättre, inför den långa turnén.

– Man försöker förbättra den nu, när jag fick lite spelpaus. Man hittar lite grejer som man kan vrida till. Jag vill inte vara övermodig, men det var så sjukt bra från början. En del visuella effekter där jag visar lite olika grejer, hjärnan och så där, där ska jag lägga in lite ytterligare detaljer.

Fredrik Lindströms önskan för ”På spåret”

En annan succé för Fredrik Lindström är ”På spåret”, där han varit domare tillsammans med parhästen Kristian Luuk sedan 2009 – och profilen har inga planer på att sluta.

– Det är roligt fortfarande. Än så länge blir jag kvar så länge de vill ha mig. De kanske vill föryngra och hitta några andra, det vet man ju inte. En säsong till blir det i alla fall.

Han förklarar hur de intensiva inspelningsperioderna i Göteborg gör att han och Luuk är som en liten familj.

– Vi har ju hängt väldigt mycket. Man spelar in ganska intensivt i Göteborg under perioder. Då lever man i ett slags vuxenkollo, man ses nästan dygnet runt och repar och käkar middagar och umgås.

Lindströms ord till Filip och Fredrik – efter succén

Under våren har ”På spåret”-fansen kunnat underhållas av Filip Hammars och Fredrik Wikingssons frågesport ”Alla mot alla” på Kanal 5, ett program som duon själva beskrivit som ett ”rappare På spåret”.

– Det är lite mer Hollywoodkändisar och nutid, men det är väldigt underhållande. Det är otroligt kul. Jag har hört av mig till dem och plussat, säger Fredrik Lindström.

Han kan också tänka sig att inspireras av programmet – och göra ändringar i ”På spåret”.

– Vi vill inte sno något från dem, men man kan bli inspirerad av det. De var jättebra på roliga grepp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.