Kristian Luuk har vid sidan av SVT-jobbet gjort podcast och scenföreställningar. Foto: IBLKristian Luuk har vid sidan av SVT-jobbet gjort podcast och scenföreställningar. Foto: IBL
Kristian Luuk har vid sidan av SVT-jobbet gjort podcast och scenföreställningar. Foto: IBL
Fredrik Lindström redovisade ett eget kapital på 7,5 miljoner kronor 2017. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURESFredrik Lindström redovisade ett eget kapital på 7,5 miljoner kronor 2017. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Fredrik Lindström redovisade ett eget kapital på 7,5 miljoner kronor 2017. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Fredrik Lindström och Kristian Luuk inför "På spåret" 2009. Foto: BO HÅKANSSON / SVT TT NYHETSBYRÅNFredrik Lindström och Kristian Luuk inför "På spåret" 2009. Foto: BO HÅKANSSON / SVT TT NYHETSBYRÅN
Fredrik Lindström och Kristian Luuk inför "På spåret" 2009. Foto: BO HÅKANSSON / SVT TT NYHETSBYRÅN

Fredrik Lindströms miljonkross mot Luuk

Publicerad
Uppdaterad

Kristian Luuk och Fredrik Lindström gör succé som programledare respektive domare i SVT:s "På spåret".

Och duon drar också in miljoner – Lindström mer än Luuk.

I fjol redovisade Lindström ett eget kapital på 7,5 miljoner kronor – Luuk rapporterade 3,8 miljoner kronor.

"På spåret" är en av SVT:s största succéer med tittarsiffror en bit över två miljoner. 

Och succén syns också i lönekuvertet. Programledarduon drar in miljonbelopp på sina olika uppdrag.

Kristian Luuk har vid sidan av SVT-arbetet drivit podcast samt gjort scenföreställningar. 

2007 skrev han på ett flerårigt kontrakt med SVT. 

- Jag är jättenöjd med det jag har fått, sa Kristian Luuk och fortsatte:

 

– Jag fick gå på magkänslan. SVT presenterade en fin ram som jag kan fylla på under tiden.

LÄS MER: Luuks drömkontrakt – drar in miljoner 

Duon i "På spåret" 2011.Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN

Luuks omsättningar har ökat

Luuk taxerade två miljoner kronor i förvärvsinkomst 2016. Det var en ökning från en miljon året innan. I bolaget har omsättningen stigit. Åren 2013/2014 och 2014/2015 låg omsättningen i Kristian Luuk Aktiebolag på 2,2 miljoner kronor. 2015/2016 var omsättningen 2,6 miljoner. 

Resultat efter finansnetto har däremot minskat. 2013/2014 och 2014/2015 låg det på en miljon kronor – men 2015/2016 landade det på -202 000 kronor. 

Det egna kapitalet i bolaget redovisades 2016 som 3,8 miljoner kronor. 

"På spåret"-domaren Fredrik Lindström taxerade en inkomst på 1,5 miljoner kronor 2016. 2014 och 2015 låg inkomsten på två respektive 2,4 miljoner kronor.

Lindström har gjort stor succé med föreställningarna "Ägd" och "Ljust och fräsch" tillsammans med Henrik Schyffert. 

 

LÄS MER: Fredrik Lindströms hån mot SVT efter missen

Fredrik Lindström har tidigare berättat om sin egen inställning till privatekonomi i showen "Ägd".Foto: NILS PETTER NILSSON

Lindström: "Ibland frågar jag inte ens vad någonting kostar"

I sitt bolag Fredrik Lindström AB har omsättningen sjunkit de senaste åren. 2014/2015 låg den på tio miljoner kronor, 2015/2016 på 7,9 miljoner kronor och 2016/2016 på 3,6 miljoner kronor.

Resultat efter finansnetto vid bokslutet 2014/2015 var 3,8 miljoner kronor. 2016/2017 landade det på -132 000 kronor. 

I showen "Ägd" behandlade duon ämnet konsumtion. Då berättade Fredrik Lindström om sin egen inställning till privatekonomi. 

– Ibland frågar jag inte ens vad någonting kostar. Sedan kan jag vara som en pensionär som sorterar gummisnoddar och diskar plastpåsar, sa han till Aftonbladet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag