Fredrik Eklund om
DiCaprios lyxkrav

Fredrik Eklund berättar om Leonardo DiCaprios krav
Foto: SVT
Leonardo DiCaprio
Foto: Matt Crossick / EMPICS ENTERTAINMENT/ALL OVER PR EMPICS ENT / INT.
Fredrik Eklund gästar Skavlan tillsammans med Tyra Banks
Foto: SVT

Han är en av New Yorks absoluta toppmäklare – och omsätter runt 10 miljarder svenska kronor.

I "Skavlan" berättar kändismäklaren och tv-profilen Fredrik Eklund om sitt knep för att bli miljonär – och om när han visade en lägenhet för Leonardo DiCaprio.

– Han ville ha en bakdörr så han kunde smita ut, säger han.

I kvällens avsnitt av "Skavlan", som sänds klockan 21.00 på SVT1, gästas Fredrik Skavlan av bland andra modellen Tyra Banks och stjärnmäklaren Fredrik Eklund.

Fredrik Eklund är en av New Yorks kändaste mäklare och medverkar bland annat i realityserien "Million dollar listing".

Fredrik Eklund har blivit miljonär och 2015 rapporterades det att han omsätter runt 10 miljarder svenska kronor.


LÄS MER: Här är Fredrik Eklunds nya lyxhus


I "Skavlan" berättar Fredrik Eklund, som bara säljer till de rikaste, om hur han lyckats.

– Jag gjorde inte det först, det här är 13 år senare. Det var inte lätt. Jag hade inga kontakter och ingen hjälpte mig. Jag satt där själv vid mitt skrivbord, säger Fredrik Eklund i programmet och fortsätter:

– Det här var före internet och allting. Jag cirklade in objekt i New York Times med min penna. Jag tänkte att varje person jag träffade på gatan kunde vara en potentiell klient. Jag använde min stora, lite konstiga knäppa personlighet till att verkligen ta plats. Jag är en social person och lärde känna många i industrin.

Fredrik Eklund visade lägenhet för Leonardo DiCaprio

Fredrik Skavlan frågar då hur galna folk kan bli med tanke på prislappen på de lägenheter som Fredrik Eklund säljer.

– När jag drar i gång ett projekt eller en försäljning är det mitt jobb att bygga upp en hajp och en känsla av att tillfället håller på att gå köparna ur händerna. Det gör jag redan innan jag lägger upp annonsen, säger han i programmet.


LÄS MER: Fredrik Eklund slår tillbaka mot hatarna


Fredrik Skavlan undrar också vad Fredrik Eklunds rikaste klienter kan tänkas vilja köpa.

– Du menar de superrika? Kändisar vill ha ett privatliv och det är väldigt svårt i New York. De kommer oftast från Kalifornien och är vana vid stora hus och grönområden, kanske till och med en egen strand, säger han och fortsätter:

– Det är svårt att skapa det i New York City. Så mitt jobb är oftast att skaffa dem takvåningar så högt upp att ingen kan se ner på dem.

En viktig detalj är att många kändisar vill undvika att bli fotograferade.

– Det privata garaget är viktigt så att de kan komma direkt till en hiss som tar dem rakt upp till lägenheten. Det är inte många lägenheter som har det.

Fredrik Eklund berättar också om när han visade en lyxlägenhet för skådespelaren Leonardo DiCaprio.

– Han ville inte bara ha ett privat garage utan också en bakdörr från garaget så att han kunde smita ut utan att paparazzi-fotograferna kunde se honom.

Fredrik Eklund berättar också om konkursen i Norge.

– Det är sant, vi gick i konkurs. Det är viktigt att erkänna när det inte går bra. Jag har ju haft så stora framgångar. Vi lyckades faktiskt bra med försäljningarna men vi fick inte ihop siffrorna ändå, det funkade bara inte och det är okej.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.