Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fredrik Eklund hjälper hemlösa HBTQ-ungdomar

Svenske Fredrik Eklund är en av stjärnmäklarna i ”Million dollar listing New York”
Foto: Greg Endries / TT NYHETSBYR¿N
”Million dollar listing New York” har gått i nio säsonger.
Foto: Greg Endries / TT NYHETSBYR¿N
Fredrik Eklund bor i USA med sin man och deras två barn.
Foto: NINA PROMMER / EPA

Fredrik Eklund har gjort sig ett stort namn som fastighetsmäklare genom amerikanska realityserien ”Million dollar listing”. 

Ofta handlar programmet om lyxvåningar på fina adresser – men nyligen fick stjärnmäklaren ett annorlunda uppdrag.

– De här ungdomarna, de behöver hjälp, säger Fredrik Eklund i programmet enligt Daily Mail.

”Million dollar listing” centreras kring stjärnmäklare i New York, varav svenske Fredrik Eklund, 44, är en av dem. I Sverige är han även välkänd som medieprofilen och poddaren Sigge Eklunds yngre bror. 

I det senaste avsnittet av ”Million dollar listing” tar sig Fredrik Eklund an ett unikt uppdrag, vilket Daily Mail rapporterar om. I programmet hjälper han USA:s största hjälpcenter för hemlösa HBTQ-ungdomar Ali Forney Center att hitta ett nytt bostadshus för sin verksamhet. Han lovar dessutom att donera eventuell provision från affären till organisationen.  

– Det är inte bara vilken köpare och säljare som helst. De här ungdomarna... De behöver hjälp. De behöver hopp. De behöver traditioner, och högtider, och de behöver känna sig trygga, säger Fredrik Eklund i programmet enligt Daily Mail.

Under avsnittet hittade Fredrik Eklund slutligen ett lämpligt hus, som dock var för dyrt. Men efter att säljaren fick veta vad huset skulle användas till gick köpet igenom.

– De får huset. Tolv tusen i månaden, eftersom ägaren älskar ändamålet. Hörrni, välkomna hem, säger mäklaren när han gratulerar organisationen.◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.