Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Frans Jeppsson Wall: "Ska spegla Sverige"

Eurovision Song Contest närmar sig för Frans. Foto: Granlund Pictures
Nu har han spelat in sitt vykort inför tävlingen. Foto: Michael Campanella

Frans Jeppsson Wall förbereder sig inför Eurovision Song Contest och spelar nu in sitt vykort.

Trots det hektiska schemat går han fortfarande i skolan så ofta han kan.

– Det är nog det som håller mig lite nere på jorden, säger han.

Inför varje bidrag i Eurovision Song Contest visas en filmsekvens med artisten som kommer framföra sin låt - även kallat vykort.

Och detta är Melodifestivalvinnaren Frans Jeppsson Wall, 17, nu i full färd med att spela in. Men det är ett tufft schema.

– Jag är ganska trött, vi vaknade vid halv fyra och har varit i gång sedan dess. Jag är lite trött, men det har varit väldigt roligt, säger han.

Spelar in Eurovision-vykort

Frans Jeppsson Wall har fått bestämma själv, tillsammans med rådgivare, vad vykortet ska innehålla. Bland annat har han filmats i en studio och ute i naturen.

– Det kommer vara väldigt vackert, det ska spegla Sverige och mig, min identitet. Det har varit ett fantastiskt team, väldigt duktiga, som hjälpt mig att få fram så mycket material som möjligt till vykortet. Det kommer vara lite personligt, det är den delen som är viktig för mig, säger han.

 

LÄS MER: 9 saker du inte visste om Frans Jeppsson-Wall

 

Frans Jeppsson Wall går i skolan

Eurovision Song Contest närmar sig - den 14 maj är det final i Globen. Det är en hektisk tid som väntar för Melodifestivalvinnaren.

– Nu är det fyra veckor till med Eurovision och det är ganska hektiskt. De dagar jag inte är upptagen går jag till skolan, säger han.

"Håller mig nere på jorden"

Han berättar att han tycker att kontrasten mellan att gå i skolan och förbereda sig inför Eurovision är intressant.

– Det är nog det som håller mig lite nere på jorden. Den kontrasten med att gå i skolan, och sedan göra sådana här grejer, tror jag är viktig för mig att ta mig ner på jorden, säger Frans Jeppsson Wall.

 

LÄS MER: Frans Jeppsson Wall om livet efter vinsten

 

Glad över uppmärksamheten

Efter segern i Melodifestivalen har Frans Jeppsson Wall fått mer uppmärksamhet, och har tidigare berättat i "Skavlan" att han skyddades av en livvakt första dagen i skolan efter tävlingen. Han säger att det varit en omställning efter tävlingen.

– Det har varit en liten omställning men å andra sidan var vi förberedda på det. Det händer så mycket bra, man får positiv uppmärksamhet. Jag uppskattar det väldigt mycket, säger han.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.