Frans svåra kamp efter stora succén

Frans efter vinsten i Melodifestivalen.
Foto: SVEN LINDWALL
Frans i Melodifestivalen 2016.
Foto: OLLE SPORRONG

 Frans Jeppsson Wall gjorde stor succé med "If I were sorry" i förra årets Eurovision Song Contest.

Men efter den hyllade femteplatsen försvann Frans från rampljuset – och nu avslöjar han varför.

"Det har känts tungt ibland” skriver Frans Jeppsson Wall på Instagram.

Frans Jeppsson Wall blev Frans med hela svenska folket när han vann Melodifestivalen 2016 med "If I were sorry", och dessutom lyckades kamma hem en femteplats i Eurovision Song Contest på hemmaplan.

Men efter en sommar av konserter försvann Frans Jeppsson Wall från rampljuset, trots succéerna. Nu berättar han om sin svåra kamp och att balansera skolgången med artistkarriären.

”Det har blivit dags för mig att äntligen släppa ny musik men först känns det viktigt att berätta om resan hit, till vart jag befinner mig i dag och varför jag tagit tid på mig att släppa nytt. Det senaste året har varit otroligt krävande för mig, jag har haft skolan i största fokus samtidigt som allt galet kul hänt med ‘If I were sorry'”, skriver Frans på Instagram.

Frans Jeppsson Wall: "Har inte hunnit stanna upp"

Han skriver att det inte har gått att reflektera över hur allt varit under året, utan i stället bara kört på.

”Jag har inte riktigt hunnit stanna upp och reflektera över vad som hänt utan bara kört på. Kombinationen av skola och musik har krockat med varandra fler gånger än vad jag någonsin kunnat tänka mig och tvingat mig till att tänka till kring hur jag ska få allting att fungera. Med hjälp av mamma och pappa, min vän och manager Fredrik och många andra har jag på något sätt lyckats få allting att gå ihop, men det har känts tungt ibland”.


LÄS MER: Här visar Frans upp sin förändring i SVT


Frans Jeppsson Wall börjar karriären efter studenten


LÄS MER: Frans Jeppsson Wall visar upp sin nya stil


Nu ser artisten fram emot ett sista år på gymnasiet med början i höst, och att ta studenten i juni 2018 - för då ska han börja sin karriär på riktigt.

"I sommar tänker jag stänga in mig i studion och jobba på mitt kommande album dygnet runt och i höst kommer mitt fokus ligga helt på att gå klart skolan. I juni 2018 tar jag studenten och kan då fullfölja den musikkarriär jag påbörjat. Fram till dess kommer ni inte höra lika ofta från mig” skriver han på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BUi-IKuA4lJ/?taken-by=fransbyfrans

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.