Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Frank"

Fassbender behöver inte visa ansiktet för att Frank ska bli en karaktär.

Unge Jons liv är musik. Av en slump får han hoppa in i ett avantgardistiskt band med outtalbart namn och verklig förlaga.

Där finns några knäppa typer och ett par riktiga galningar.

Frontfiguren Frank gömmer sig i ett runt löshuvud som får honom att likna en melankolisk Simpson-figur.

BIO

"Frank"

England/Irland.

Av: Lenny Abrahamson.

Med: Michael Fassbender, Domhnall Gleeson, Maggie Gyllenhaal.

Längd: 1.35.

Från: 15 år.

Gruppen stänger in sig i en tjuvlånad kåk längst ute i ingenstans för att göra en skiva. Ambitionsnivån är hög, månaderna går, bara det riktigt nyskapande kan komma i fråga. Frank finns alltid inne i sitt huvud, även när han sover. Hans otillgänglighet lockar och utmanar.

 

Så är det också med själva filmen. Dödligt allvar och avig humor i kärv blandning - begreppet "udda" får ett ansikte lika konstlat som laddat med magiska spänningar. Ingen vet var Franks vägar leder och alla är vilse på sina egna vis. Skådespelarna gör var och en rättvisa, Fassbender behöver inte visa ansiktet för att Frank ska bli en karaktär.

Att Jon lägger ut de kreativa ansträngningarna på Youtube är förstås ett svek men ger till slut ett övertag. Följare känns nästan tryggt - även om de innebär att slutet är nära.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.