Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frank opererad i timmar – svävar i livsfara

Frank Anderssons hjärtoperation var lyckad. Nu väntar tre riskfyllda dagar – och sedan en hjärttransplantation. Foto: MIKAEL SJÖBERG
Frank Andersson.Foto: © BILDBYRÅN
Frank ANdersson i Let's dance.Foto: OLLE SPORRONG

Frank Anderssons hjärtoperation var lyckad. Nu väntar tre riskfyllda dagar – och sedan en hjärttransplantation.
– Jag ska ge honom en bamsekram när han vaknar, säger managern Robert Gidlöf.

Frank Anderssons vänstra kammare fungerar inte längre och läkarna tvingades under torsdagen opererade in en hjärtpump. Ingreppet ska möjliggöra att han om 100 dagar kan få en hjärttransplantation på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. 

Operationen, som tog sex timmar, genomfördes utan problem. Nu väntar tre riskfyllda dagar då läkarna befarar att Frank Andersson kan drabbas av blodproppar.
– Operationen har gått jättebra. Nu väntar tre dagar på sjukhuset då det bara är att hoppas att inget händer, säger Frank Anderssons vän och manager Robert Gidlöf. 

Frank Andersson väntar nu på en hjärttransplantation.Foto: MELI PETERSSON ELLAFI / BILDBYRÅN


Planen är att kunna göra ytterligare ett allvarligt ingrepp, en hjärttransplantation, om hundra dagar.
– Han vill ha transplantationen, säger Gidlöf. Det är inte intressant för Frank att springa runt med en pump. Att leva så här, med en pump, är inget alternativ för en kille som vunnit allt man kan vinna inom brottningen. 

 

 

Viktigt att operationen lyckades

– Så det här var en första viktig passage för blir det här halvdant så blir det andra väldigt mycket mer problematiskt, säger Gidlöf.
Frank Andersson var en av världens bästa brottare under slutet av 1970-talet och början av 1980-talet. Han vann sina VM-guld 1977, 1979 och 1982. Det olympiska bronset kom 1984 i Los Angeles. Andersson fick Svenska Dagbladets bragdmedalj 1977 och tillhör de så kallade 56:orna, de svenska idrottsstjärnor födda 1956 – Björn Borg, Ingemar Stenmark, Linda Haglund och Thomas Wassberg – som under samma era hade stora internationella framgångar. 

Efter karriären har Frank Andersson delvis livnärt sig som tv-kändis i olika tävlingsprogram som "Robinson Vip", "Mästarnas mästare" och ”Let’s dance”. Han var även anlitad för "Farmen VIP", men tvingades avbryta inspelningen i sommar på grund av hjärtproblemen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.