Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frank får två begravningar – hans familj och exfrun oense

Brottningslegendaren blev 62 år gammal.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN
Frank Andersson dog efter komplikationer efter en hjärtoperation.
Foto: MELI PETERSSON ELLAFI / BILDBYRÅN
Jeanette Bouvin Nygren och Frank Andersson.
Foto: JULIA DANSARIE

Frank Anderssons bror Tommy Andersson berättade nyligen att brottningslegendaren ska läggas till sista vilan i Trollhättan.

Men detta är enligt den folkkäre brottarens ex-hustru Jeanette Bouvin Nygren inte klart – och nu ska två begravningsceremonier hållas.

– Det är tråkigt att det blivit så. Vi vill inte bråka med varandra, utan fajtas för det vi hört Frank säga, säger hans tidigare fru.

Frank Andersson, Sveriges kanske störste brottare genom alla tider, gick bort på grund av komplikationer efter en hjärtoperation.

Hans familj har efter samråd sinsemellan beslutat att Frank ska vila i födelsestaden Trollhättan. Begravningsgudstjänsten ska hållas 19 oktober i stadskyrkan.

– Först ville han inte prata om vad vi skulle göra om operationen inte gick som vi hade tänkt oss, allt fokus låg på att träna och komma tillbaka, men kort innan operationen kallade han till sig mig och sa: "Tommy, jag vill begravas bredvid dig om jag inte vaknar", säger brodern Tommy Andersson.

Två begravningar ska hållas

Han berättade även att en minnesgudstjänst ska komma att hållas i Stockholm.

Men enligt Frank Anderssons ex-hustrun Jeanette Bouvin Nygren är det ingen minnesgudstjänst. Istället ska det hållas två begravningar. 

Tisdag den 16 oktober planerar hon att ordna en borgerlig begravning i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården.

På Instagram skriver Jeanette Bouvin Nygren:

"Vi vill ordna en hejdundrande begravning för Frank, precis så som han vill ha det, spektakulärt och maffigt, och det är precis vad vi gör nu".

Frank Andersson blev 62 år gammal.
Foto: MELI PETERSSON ELLAFI / BILDBYRÅN

Hon utvecklar:

– Enligt vad Frank har sagt till mig vill han ha det så. Alla de som vill komma till Stockholm för att hedra honom ska kunna göra det. 

– Jag har inget ont att säga om Tommy. Det är bara att vi inte är överens i frågan. Jag vet vad Frank har sagt till mig. Och Frank har sagt en annan sak till honom. Därför är det inte klart var Frank ska vila. Tommy kan ha fått fel information om att detta bara skulle vara en minnesstund. Det är tråkigt att det blivit så. Vi vill inte bråka med varandra, utan fajtas för det vi hört Frank säga.

Jeanette Bouvin Nygren fortsätter berätta om var Frank till slut kommer att få vila:

– Det är inte bestämt än. Vi ska genomföra de här två ceremonierna först. Så hoppas jag att han kan få vila i frid sedan. Det kan mycket väl bli Trollhättan, men det är inte klart ännu. Vi vet inte det ännu.

Enligt Jeanette Bouvin Nygren jobbas det på en lösning, men hon och Frank Anderssons familj har i nuläget ingen kontakt.

– Vi bär alla på en stor sorg och saknad. Jag talar inte illa om Tommy. Jag vill bara att Frank ska få ro och att det ska bli så bra som möjligt för barnen. 

Frank Anderssons familj avböjer att kommentera, via brorsonen Svante Andersson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.