Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjens kritik mot TV4:s beslut

I måndagens premiäravsnitt av ”Farmen VIP” är Frank Andersson en av deltagarna – men tvingas lämna programmet på grund av hälsoproblem.Foto: TV4.
Nu kritiserar brottningsmästarens familj TV4:s beslut att ha kvar Frank Andersson i programmet.
Ur ”Farmen VIP”.Foto: TV4.
Ur ”Farmen VIP”.Foto: TV4.
Ur ”Farmen VIP”.Foto: TV4.
Ur ”Farmen VIP”.Foto: TV4.
Ur ”Farmen VIP”.Foto: TV4.
Ur ”Farmen VIP”.Foto: TV4.
1 / 9

I måndagens premiäravsnitt av ”Farmen VIP” är Frank Andersson en av deltagarna – men tvingas lämna programmet på grund av hälsoproblem.

Nu kritiserar brottningsmästarens familj TV4:s beslut att ha kvar Frank Andersson i programmet.

”I min värld finns det ingen anledning att ha med honom i programmet men TV4 ser väl chansen att öka tittarsiffrorna lite”, skriver Frank Anderssons brorson Svante Andersson i ett sms.

Frank Andersson är en av deltagarna i ”Farmen VIP”, som har premiär på TV4 på måndagskvällen. Tv-framträdandet i programmet skulle komma att bli Frank Anderssons sista, då han dog mindre än två månader efter att det spelats in.

I måndagens avsnitt får tittarna se hur Frank Andersson, tillsammans med deltagare som Dogge Doggelito och Regina Lund, startar upp ”Farmen VIP”-resan, och gör uppgifter på gården. Men brottarlegendaren börjar må allt sämre, och åker till sjukhus för att kolla upp så att allt står rätt till i kroppen.

Tvingas avbryta inspelningen på nytt

Efter att ha träffat en läkare bestämmer som Frank Andersson för att återvända till ”Farmen VIP”, och får de andra deltagarna att jubla när han dyker upp på inspelningen igen.

Men tyvärr blev lyckan kortvarig. Senare i samma avsnitt tvingas Frank Andersson på nytt avbryta inspelningen, och förs från farmen i en ambulans.

– Det är klart man ska tänka på hälsan. Den får gå före allt, men känslan av att inte komma tillbaks är jobbig, för jag vill ju pröva, säger Frank Andersson i avsnittet, innan han lämnar.

Kritiken mot TV4:s beslut

Nu riktar Frank Anderssons brorson, Svante Andersson, kritik mot TV4:s beslut att ha med Frank Anderssons hälsokamp i avsnittet. Han konstaterar att varken han eller Tommy Andersson, Frank Anderssons bror, har kontaktats av TV4.

”Nej jag har fortfarande inte pratat med TV4 och jag ska inte se på programmet. Jag kollar inte på TV4 över huvudtaget. Jag tycker det är osmakligt med tanke på Franks barn och på hans övriga släkt. I min värld finns det ingen anledning att ha med honom i programmet men TV4 ser väl chansen att öka tittarsiffrorna lite”, skriver Svante Andersson i ett sms.

Joel Bendrik, exekutiv producent för programmet, skriver i ett mejl:

”Det känns naturligt att sända programmet och vi har fått väldigt fin respons av Franks anhöriga som redan sett det. Alternativet att klippa bort Frank hade blivit väldigt märkligt. Det är såklart tråkigt att Svante inte vill ge programmet en chans men vi respekterar det.”