Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ex-sambon återförenades med Frank på dödsbädden

Foto: MELI PETERSSON ELLAFI / BILDBYRÅN
Frank Andersson och Jeanette Kindblom Foto: OLLE SPORRONG

Frank Anderssons liv gick inte att rädda efter en svår hjärtoperation, han somnade in i söndags bara 62 år gammal.

Ex-sambon Jeanette Kindblom var Frank Anderssons stöttepelare den sista tiden.

– Vi hade en fin och bra kontakt. Han ville att jag skulle vara där, det var hans önskan, säger Jeanette Kindblom.

En av Sveriges mest älskade idrottsmän – Frank Andersson – gick bort i söndags. Brottarikonen drabbades av komplikationer efter den svåra hjärtoperation han genomgick torsdagen dessförinnan, och hans liv gick inte att rädda. 

Vid Frank Anderssons sida på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm fanns hans bror Tommy, brorsson Svante, vännen Robert Gidlöf samt ex-sambon Jeanette Kindblom och dottern Montana.

– Vi stängde av när det inte fanns någon hjärtaktivitet. Organen slogs ut. Jag satt bredvid och han somnade in fridfull. Det var ingen smärta, säger Svante Andersson.

De sista dygnen i livet pratade Frank Andersson med sina närmaste på sjukhuset. 

– Vi satt i över två timmar och vi skrattade och skämtade. Det är så overkligt. Det var ett jättefint sista samtal, men det var ju inte som att vi tog avsked. Vi planerade framtiden och hur vi skulle lägga upp träningen efter operationen, säger Robert Gidlöf.

”Ville att jag skulle vara där”

Frank Andersson och Jeanette Kindblom, 47, förlovade sig 2007 och fick dottern Montana, 9, tillsammans. Men 2011 ställdes bröllopet in och paret gick skilda vägar.

Det tidigare paret hade en nära kontakt. Under sin sista tid i livet stöttades Frank Andersson av sitt ex Jeanette Kindblom.

– Det stämmer att jag fanns där och att vi hade en fin och bra kontakt. Han ville att jag skulle vara där, det var hans önskan. Montana fanns där för honom hela tiden den sista dagen. Då satt hon vid hans sida, säger hon och fortsätter:

– Vi är väldigt ledsna och saknar honom mycket. Framför allt Montana, som älskade honom till himlen och tillbaka. 

 

LÄS MER: Gabrielle om tiden med Frank Andersson 

 

Franks stöttepelare

Frank Andersson hade sitt sista kärleksförhållande med Gabrielle Söderberg, 37. De bröt upp i våras och hon berättar att Jeanette Kindblom varit ett stöd för Frank Andersson sedan dess.

– Jeanette har varit hans stöttepelare sedan jag lämnade honom. Jag har inte varit och besökt honom på sjukhuset, men jag bad Jeanette att hälsa honom, säger hon.

Efter att relationen med Jeanette Kindblom avslutades träffade Frank Andersson Jeanette Bouvin Nygren, 33. De var gifta 2012-2017 och fick två söner tillsammans.

Frank Andersson var pappa till fem barn, tre söner samt två döttrar, födda mellan 1996-2013.

Frank Andersson blev 62 år gammal.

LÄS MER: Exfruns besvikelse – fick inte ta farväl vid Franks dödsbädd