Från tv till scen för danssåpan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Från tv-rutan till scengolvet.

Dansdokusåpan "Floor filler" blir show.

- Det är ju det här man har jobbat för, säger Ida Warg, 19.

"Floor filler 2" är avslutat. Nu börjar verkligheten för deltagarna. Fredagen den 12 maj är det premiär för "Floor filler - on stage" på Oscars teatern i Stockholm. En showversion av tv-programmet där finalisterna uppträder. - Det är ju det här man har jobbat för, säger Ida Warg, 19. De är alla tacksamma för tiden i programmet. Den har fungerat som en skola.

"En helt annan person"

 - Man har lärt sig hur man levererar. Hur man ger allt. Jag är verkligen en helt annan person än den jag var innan "Floor filler", säger Calle Stenbäck, 24. Angående livet efter "Floor filler" konstaterar de att arbetsmarknaden är kärv. - Intresset för dans helt klart ökat efter dansprogrammen i tv. Så det finns mer jobb nu. Men samtidigt ökar konkurrensen eftersom fler börjar dansa. Drömmen vore att få dansa i en musikvideo, kanske med Justin Timberlake, säger Calle Stenbäck. Ida Warg, som nyligen handplockades av Andrés Esteche för dansuppdrag i sommar, har bestämt sig för att flytta för att satsa på dansen. - Dansscenen är rätt begränsad i Åmål, säger hon och ler.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.