Från tonårsidoler till familjemän – så lever Gyllene Tider med fruarna

Bandet har tidigare under sommaren varit tvungna att ställa in konserter.
Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / JEPPE GUSTAFSSON TT NYHETSBYRÅN
Foto: LISA MATTISSON EXP
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Det är många tonårshjärtan som har klappat lite extra för killarna i Gyllene Tider under åren.

I dag har de alla funnit kärleken – det här är Gyllene Tiders egna kärlekshistorier.

– Hon jag hade dejt med var ihop med en annan kille så vi skulle träffas i hemlighet. Så Åsa, min fru, organiserade dejten hos henne. Men mitt under dejten blev jag betuttad i värdinnan i stället, har Per Gessle tidigare berättat i ”Framgångspodden”.

De fem killarna i bandet Gyllene Tider har under åren gått från tonårsidoler till svenska musiklegender. Bandet bildades år 1977 och har sedan sin första splittring 1985 återförenats flera gånger och både turnérat och spelat in album. Musiken har spelats av flera generationer och det är många hjärtan som har klappat lite extra för Per Gessle, Mats ”MP” Persson, Göran Fritzon, Anders Herrlin och Micke ”Syd” Andersson.

I dag har de alla funnit kärleken, och när de inte står på scen eller i studion är det flera av dem som lever familjeliv.

Gessle var på dejt – blev kär i en annan

Per Gessle var på dejt med en annan, men blev kär i en annan.
Foto: OLA AXMAN / IBL

Per Gessle, 60, har tidigare berättat att han träffade frun Åsa, 57, på ett lite speciellt sätt. Han var nämligen på dejt – med någon annan.

– Hon jag hade dejt med var ihop med en annan kille så vi skulle träffas i hemlighet. Så Åsa, min fru, organiserade dejten hos henne. Men mitt under dejten blev jag betuttad i värdinnan i stället, har Per Gessle tidigare berättat i ”Framgångspodden”.

Gessle hade just fått sitt stora genombrott med Gyllene Tider och Åsa arbetade som bokare på en resebyrå, och fick i uppdrag att sköta alla bandet Roxettes resor.

I dag har paret varit tillsammans i över 30 år, gifta i över 25 år och bor tillsammans i Halmstad. Tillsammans har de även sonen Gabriel.

Herrlin arbetar med frun

Anders Herrlin och frun Jennie Löfgren har bland annat gjort film till den populära filmserien ”Beck”.
Foto: ROGER VIKSTRÖM

Anders Herrlin, 57, arbetar med musik på många sätt. När han inte står på scen med Gyllene Tider komponerar och producerar han filmmusik tillsammans med frun Jennie Löfgren, 42. Bland annat har de gjort film till den populära filmserien ”Beck”. Paret har varit tillsammans och arbetat ihop i över 20 år.

– Visst, det är klart att vi kan bråka. Men vi jobbar tillsammans, har barn ihop, är tillsammans dygnet runt och det funkar så jävla bra. Jag har förstått att det är ovanligt och är otroligt lycklig över det, har Anders Herrlin tidigare sagt till Sydsvenskan.

Paret har barnen Viktor och Nico, och bor i dag i Stockholm.

”Mats är min drömman”

Mats ”MP” Persson, 60, är sedan 2009 gift med frun Åsa-Caroline, 50, och har bonusdottern Miccis. Paret bor ihop i Halmstad och ”MP” arbetar i dag som tunnelarbetare i Hallandsåsen, har han tidigare berättat för tidningen Byggnadsarbetaren. Något som han trivs bra med.

Åsa-Caroline beskriver maken som sin drömman.

 – Han är lugn, sansad och lyhörd. En man som tar ansvar. Mats är min drömman och en väldigt fin styvpappa. Man kan inte låta bli att älska honom, har Åsa-Caroline tidigare sagt i en intervju med tidningen Byggnadsarbetaren.

Friade på scen – inför tusentals fans

Micke ”Syd” Andersson friade till sin fru, Helena, på scen.
Foto: JENS L'ESTRADE

Micke ”Syd” Andersson, 58, valde ett speciellt tillfälle att fria till sin fru, Helena, 46. På scen under turnén ”GT25”. Inför 27 174 fans bad han henne titta på den stora skärmen, där texten ”Helena, vill du gifta dig med mig?” dök upp. Och svaret var självklart.

 – Hon sa ja! Hon sa ja! I morgon ska jag köpa en lott, ropade Micke ”Syd” Andersson från scenen, enligt Aftonbladet.

Det är nu 15 år sedan frieriet, och paret är i dag gifta och bor Enskede . De har även två barn var från tidigare förhållanden.

Bor i ett slott

Göran Fritzon, 57, är gift med Jenny Fritzon, 43, och har två barn, Emma och Erik, från ett tidigare förhållande. Enligt Gyllene Tiders officiella hemsida bor familjen i ett ”slott” utanför Oskarström. På adressen finns även tre hundar.

Jenny Fritzon står även med som styrelsesuppleant i makens båda bolag, Dynamisk IT i Halland AB och Gramm och von Tratt Musik AB.

Expressen har sökt medlemmarna i Gyllene Tider, som inte vill kommentera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.