Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Från sammanbrott till succé – nya detaljerna i Britneys liv

Britney Spears är på turné.Foto: HELLE ARENSBAK / RITZAU SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
I kväll spelar hon i Sandviken.Foto: SPLASHNEWS.COM / SPLASHNEWS.COM/IBL SPLASH NEWS
Britney Spears har ofta med sig sönerna, Jayden James Federline och Sean Federline under sina gig, berättar Johan Svensson. Kärleken Sam Asghari, 24, syns också till ibland.Foto: XPX/STARMAXINC.COM / STELLA PICTURES STAR MAX / STARMAXINC.COM
Popstjärnan Britney Spears, 36, intar scenen i Göransson Arena i Sandviken på lördagen tillsammans med rapparen Pitbull.Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES PLANET PHOTOS
Världsstjärnan har med sig den svenska trummisen Johan Svensson från Hörja i Västra Göinge på turnén. Foto: PONTUS HÖÖK
För elva år sedan hade Britney Spears en mental kollaps.Foto: MBF/X17ONLINE.COM / ALL OVER PRESS X17
1 / 7

För elva år sedan hade Britney Spears en mental kollaps och fördes fastspänd på en bår till en psykiatrisk klinik.

I dag intar världsstjärnan Sandviken med showen "Britney: Piece of me" – med ny kärlek och nykter livsstil är hon på topp. 

– Britney är jättetrevlig, vi ser däremot inte så mycket av henne mer än när vi repeterar. Men sönerna är ofta med, säger bandets svenska trummis, Johan Svensson.

Popstjärnan Britney Spears, 36, intar scenen i Göransson Arena i Sandviken på lördagen tillsammans med rapparen Pitbull. Showen "Britney: Piece of me" har spelats i Las Vegas i fyra år och drar ett publikrekord i Sandvikens Arena.

År 2007 var Britney Spears på absoluta botten. Hon var full och galen och drogad och förlorade vårdnaden om sina barn. 

Stjärnan bröt samman med hela världen som publik. Bilderna av världsartisten som hysteriskt rakar av sig håret och attackerar en bil med sitt gröna paraply spred sig världen över.

Efter 2007 blev hon tvångsintagen för psykvård. Och en domstol satte henne under förmyndarskap vilket pågår än i dag. Hennes pappa Jamie Spears och advokaten Andrew Wallet – kontrollerar hennes liv in i minsta detalj. Hon kan inte fatta några personliga eller ekonomiska beslut utan deras godkännande.

 

LÄS MER: Britney i infekterat bråk med ex-maken 

Svåraste året någonsin

Det var starten på hennes svåraste år någonsin. Under 2007 skiljer hon sig från dansaren Kevin Federline. Hon förlorade vårdnaden om barnen, om än tillfälligt, och också umgängesrätten efter att ha uteblivit från drogtester. Hon anklagades för barnmisshandel och drogmissbruk. Hon greps efter att ha kört in i en parkerad bil, utan giltigt körkort.

Den svåraste tiden fick ett slut när hennes mamma, Lynne Spears, till slut kunde ta sig in i Britneys villa. Dottern bars ut, fastbunden på bår, till tvångsbehandling.

"Hinner aldrig prata med henne"

Världsstjärnan har med sig den svenska trummisen Johan Svensson från Hörja i Västra Göinge på turnén. 

Musikern har turnerat med Britney Spears sedan 2009 och berättar att hårda krav gäller bakom scenen då Britney Spears i dag är nykterist.

– Alkohol och droger på jobbet är förbjudet, vilket kanske är bra. Men det är inte så hårt som det var förr, då hon precis kom från rehab 2009, då var det väldigt strikt, säger han. 

Bandet ser sällan popartisten under arbetstid i dag och förklarar att Britney Spears alltid kliver av scenen innan dem.

– Britney är jättetrevlig, vi ser däremot inte så mycket av henne mer än när vi repeterar. Hon är en sådan där trevlig Sydstatstjej. Men när vi är på turné så stannar hon inte på samma hotell. Vi hinner aldrig prata med henne, säger han.

 

Sandviken blir enda stoppet i Sverige för Britney Spears på turnén.Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Tar i dag med sig familjen på gig

Britney Spears har ofta med sig sönerna, Jayden James Federline och Sean Federline under sina gig, berättar Johan Svensson. Kärleken Sam Asghari, 24, syns också till ibland.

– Hon har ofta med sig sina två pojkar. De har varit uppe hos mig några gånger och spelat trummor innan. Pojkvännen har jag sett några gånger. Jag smällde upp dörren på honom en gång och bad direkt om ursäkt, det var bara jag och han där. Han är typ två meter lång och väldigt vältränad, säger Johan Svensson.

 

LÄS MER: Ex-makens nya krav på Britney Spears 

Bittra bråk med expojkvännen

De forna makarna Britney Spears, 36, och Kevin Federline, 40, är sedan länge i ett bittert bråk om pengar. Federline hävdar att hans nuvarande underhåll inte räcker till för att ta hand om deras söner på bästa sätt, enligt amerikanska medier.

Federlines advokat skickade ett brev till Britney Spears far James Spears, där han föreslog ett möte för att prata om underhållet. Enligt källor till TMZ påstod advokaten att Britneys framgångar med utsålda shower i Las Vegas ska ha inneburit att pojkarnas livsstil har ändrats. 

 

Intar Sandviken på lördag

När Britney Spears kommer till Sverige väljer hon att skippa de större städerna. Sandviken blir enda stoppet. 

– Det känns härligt att få vara i gamla Svedala, vi har aldrig spelat där tidigare med Britney. Vi har varit ute i snart en och en halv månad, hela östkusten i USA. Sen har vi varit ute nu i Europa i Berlin, London och Paris, säger Johan Svensson.

 

Tidslinje

1981. Britney Jean Spears föds den 2 december i McComb I Mississippi och växer upp i Kentwood i Louisiana.

 

1993. Kom med i tv-showen/talangjakten ”The Mickey Mouse Club”. Där lärde hon känna Justin Timberlake, Keri Russell och Christina Aguilera.

 

1998. Släpper sin debutsingel “… Baby One More Time” och strax därefter ett album med samma namn.

 

1999. Gör sin första turné.

 

2000. Släpper sitt andra album, "Oops! ... I Did it Again". Avslöjar att hon dejtar Justin Timberlake.

 

2001. Tredje albumet, “Britney”.

 

2002. Släpper filmen “Crossroads”. Avslutar sin fyra år långa relation med Timberlake.

 

2003. Fjärde albumet, ”In the Zone”.

 

2004, januari. Gifter sig med barndomsvännen Jason Allen Alexander. Äktenskapet annulleras 55 timmar senare, alltså förklaras ogiltigt.

 

2004, september. Gifter sig med dansaren Kevin Federline.

 

2007, februari. Lägger in sig på rehab, men lämnar efter en dag.

 

2007, februari. Rakar av sig håret. Bilden chockar världen.

 

2007, juli. Skiljer sig från Kevin Federline.

 

2007, oktober. Förlorar vårdnaden av barnen till Federline.

 

2007, oktober. Femte albumet, ”Blackout”.

 

2008, januari. Tvångsintagen för psykiatrisk vård. Släpps den 6 februari.

 

2008, december. Sjätte albumet, ”Circus”.

 

2011. Sjunde albumet, “Femme Fatale”.

 

2013. Åttonde albumet, ”Britney Jean”.

 

2016. Nionde albumet, ”Glory”.

 

2018. Sverigespelning i Sandviken.