Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Fråga doktorn”-Karin i tvist med arbetsgivare: ”Kände mig lurad”

Karin Granberg är känd från tv-programmet ”Fråga doktorn”.
Foto: MATILDA SANDBERG / SVT
Suzanne Axell och Karin Granberg har jobbat ihop i ”Fråga doktorn”.
Foto: SVT

Karin Granberg, känd från tv-programmet ”Fråga doktorn” i SVT, är i tvist med sin förra arbetsgivare i Skellefteå.

Profilen tvingades byta jobb och upplever sig lurad.

– Jag ville verkligen bara fortsätta mitt jobb, säger hon till Piteå-Tidningen.

”Fråga doktorn”-läkaren Karin Granberg, 61, har bytt arbetsgivare efter en infekterad tvist i fjol. 

Bråket började när hon fick sin ledighetsansökan nekad under våren 2022. Karin Granberg hade nämligen planerat att åka till Australien i sex veckor för att träffa sin pojkvän under hösten, skriver Piteå-Tidningen

Men när hon skickade in sin ledighetsansökan meddelade arbetsgivaren i Skellefteå att det skulle bli svårt med hänvisning till bemanning på den aktuella vårdcentralen.

Karin Granberg ska då ha bett om semester alternativt tjänstledighet för att kunna genomföra resan. Hon föreslog även att hon skulle ta ut all övertid, och som sista åtgärd skrev hon ner en uppsägning, skriver tidningen vidare. 

Chefen ska enligt Granberg givit henne grönt ljus till att åka. Men flaggade för att hon skulle jobba på distans under veckorna. 

– Men precis innan jag skulle åka fick jag besked om att uppsägningen inte gick att dra tillbaka. De hade kunnat riva den, men valde att inte göra det, säger Karin Granberg till tidningen.

”Kände mig lurad”

”Fråga doktorn”-Karin säger att hon blev chockad och deprimerad efter beskedet. Regionen erbjöd då henne då ett annat avtal med sämre villkor, enligt profilen.

Karin Granberg valde i stället att tacka ja till en fast anställning på en annan vårdscentral.

– Jag kände mig lurad, sviken och nu mest förvånad. Jag ville verkligen bara fortsätta mitt jobb. 

– Jag har ännu inte fått svar på varför de gjorde så här. Det är bara tystnad. Men det går ingen nöd på mig. Det drabbar patienterna att regionen väljer att inte behålla personal som är lojal och arbetar för befolkningens bästa, säger hon till Piteå-Tidningen.

Enligt tidningen har facket varit involverat i ärendet. 

Expressen söker arbetsgivaren.

Suzanne Axell stoppas från ”Fråga doktorn”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.