Foto: SVTFoto: SVT
 Foto: SVT
Foto: SVTFoto: SVT
 Foto: SVT

Fräcka flörten med Anne Lundberg i sändning

Publicerad

Det blir varma känslor i kvällens avsnitt av ”Antikrundan” när en besökare charmar till sig en kram från programledaren Anne Lundberg.  

I torsdagens program av ”Antikrundan” har besökaren Lars med sig en sedel som är signerad av konstnären Andy Warhol. 

Han berättar för programledaren Anne Lundberg att han fick  autografen av konstnären själv när han var på besök hos en kompis i New York år 1983. 

 

LÄS MER: Anne Lundberg avslöjar stora besvikelsen i "Antikrundan"

 

Fick autograf på nypressad sedel

Vännen frågade om han ville träffa en konstnär vid namn Andy Warhol och bjudas på lunch i hans konstnärsateljé och han tackade självklart ja. 

Efter lunchen tog Lars fram en nypressad sedel och frågade om en signatur - vilket han fick, berättar han stolt för Anne Lundberg. 

Han berättar också att Andy Warhol hade berömt honom för det smarta draget, och att konstnären aldrig signerat en dollarsedel tidigare. 

Får en varm kram av Lundberg

Sedan slår han på charmen. 

– Sedan var det också så att en av Andy Warhols mer berömda uttryck var ju att alla skulle få sina 15 minutes of fame, det vill säga 15 minuter av berömmelse någon gång i livet – och det känns som att just i dag, med dig, får jag mina 15 minuter, säger Lars. 

Foto: SVT

 

LÄS MER: Anne Lundberg häpnar – efter fyndet i "Antikrundan" 

 

Anne Lundberg börjar skratta högt och går fram och ger honom en varm kram. 

– Vad härligt! skrattar hon fram under kramen. 

Sedan berättar hon att Torgny Schunnesson, som är programmets expert på autografer sagt att sedeln skulle kunna säljas för runt 2 000 dollar, eller 15 000 till 20 000 kronor. 

– Så 15 minutes of fame och 20 000, skämtar Anne Lundberg. 

Torsdagens avsnitt av ”Antikrundan” är från Sofiero Gård utanför Helsingborg.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag