Modernt 1990 - men inte lika hett 2014. Ulrika Jonsson får rysningar när hon tittar på bröllopsklänningen som hon bar när hon gifte sig första gången 1990.Modernt 1990 - men inte lika hett 2014. Ulrika Jonsson får rysningar när hon tittar på bröllopsklänningen som hon bar när hon gifte sig första gången 1990.
Modernt 1990 - men inte lika hett 2014. Ulrika Jonsson får rysningar när hon tittar på bröllopsklänningen som hon bar när hon gifte sig första gången 1990.
Klänningen som hon bar vid bröllopet med Lance Gerrard-Wright på Värmdö 2003 beskriver Ulrika Jonsson som "perfekt". Foto: Suvad MrkonjicKlänningen som hon bar vid bröllopet med Lance Gerrard-Wright på Värmdö 2003 beskriver Ulrika Jonsson som "perfekt". Foto: Suvad Mrkonjic
Klänningen som hon bar vid bröllopet med Lance Gerrard-Wright på Värmdö 2003 beskriver Ulrika Jonsson som "perfekt". Foto: Suvad Mrkonjic

Fotot som ger Ulrika Jonsson kalla kårar

Publicerad

Ulrika Jonsson får rysningar när hon tittar tillbaka på sitt första bröllopsfoto.

Anledningen?

"Det ser ut som om prinsessan Leias öronmuffar har trillat ner på mina axlar", skriver hon i The Sun.

Det ska vara den lyckligaste dagen i våra liv.

Men enligt en färsk undersökning får en tredjedel av alla som gift sig rysningar när de tittar tillbaka på bilderna från sitt (eller sina) bröllop.

De ångrar oftast inte vem de gifte sig med - men klänningen de valt för den stora dagen.

"Ånger och skamsenhet"

Ulrika Jonsson, 46, har gift sig tre gånger. Den klänningen som hon bar på sitt andra bröllop beskriver hon som "perfekt". Värre var det med den första - den som hon bar när hon gifte sig med John Turnball 1990.

"Jag var inte förutseende nog att räkna ut att jag skulle titta tillbaka på bilderna med ånger och skamsenhet", skriver hon själv i den brittiska tidningen The Sun.

Mest av allt ångrar Ulrika de gigantiska axelvaddarna - som var så populära i början på 90-talet.

"Det ser ut som om prinsessan Leias öronmuffar har trillat ner på mina axlar".

"En jävla fotboll"

När det var dags för bröllop nummer tre, med Brian Monet som hon fortfarande är gift med, hade Ulrika en helt annan inställning till bröllopsförberedelserna.

"Jag brydde mig inte så mycket om de "små" sakerna. Det var att gifta sig som var viktigt", skriver hon.

Men på bilderna från det tredje och sista bröllopet tycker Ulrika Jonsson att det ser ut som att någon tryckt upp "en jävla fotboll" under klänningen. Detta finns det dock en naturlig förklaring till.

"Jag var gravid i sjätte månaden".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag