Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fotbollsprofilernas oväntade vinst i ”Hela kändis-Sverige bakar”

Fotbollsprofilernas oväntade vinst i TV4
Jesper Blomqvist återförenades med kompisen Marcus Allbäck i ”Hela kändis-Sverige bakar” på TV4.
Vinnarna belönas med att få ett bakverk på Taxinge slott uppkallat efter sig samt 50 000 kronor att skänka till välgörenhet.
Stjärnkocken Tina Nordström programleder ”Hela kändis-Sverige bakar” tillsammans med Johan Östling.
Foto: Cecilia Möller/TV4 / Cecilia Möller/TV4

Fotbollsprofilerna Jesper Blomqvist, 47, och Marcus Allbäck, 47, bakade bäst och vann ”Hela kändis-Sverige bakar”.

Nu berättar pizzaentreprenören Blomqvist om sitt drömsamarbete med programledaren Tina Nordström, 47.

– Vi får se om vi kan göra något på pizzerian i framtiden, säger han.

I finalen av kändisupplagan av TV4:s bakunderhållning ställdes Jesper Blomqvist och Marcus Allbäck mot skådespelaren Kajsa Ernst och artisten Hanna Hedlund.

Efter att ha imponerat på juryn med bland annat en gräddig och jordgubbsprydd födelsedagstårta tog fotbollsspelarna hem det hela.

– Kul och väldigt oväntat, säger Jesper Blomqvist.

– Jag har en del erfarenhet och har bakat en del tidigare, medan Mackan är ganska färsk. Men vi kom in i det, i vilka roller vi skulle ha, och körde på. Marcus gjorde ett grymt jobb med att dekorera och finputsa upplägget.

Tränade i veckor

Jesper Blomqvist driver sedan några år en pizzeria på Lidingö utanför Stockholm. Där har han ”lärt en del om deg och jäsning”.

– Jag tycker det är kul och tränade i några veckor innan. Jag kände att jag inte bara ville komma dit och lulla runt, säger han.

Jesper Blomqvist var en del av det legendariska bronslaget 1994.

Hur rankar du den här segern bland dina andra framgångar?

– Den senaste pokalen är alltid den största, säger han och skrattar.

– Det är kul att visa upp att det finns lite andra sidor hos oss fotbollsspelare.

”Ett superproffs”

Inspelningarna på Taxinge Slott var intensiva. Men juryns Johan Sörberg och Elisabeth Johansson samt programledarna Tina Nordström och Johan Östling höll humöret uppe och skapade god stämning.

– Man fick lära sig grejor hela tiden. Tina Nordström är ett superproffs som kock och instruktör. Vi fick bra tips av henne. Sedan är ju Johan och Elisabeth i en klass för sig.

Bakom kulisserna kunde Jesper Blomqvist lirka fram goda råd ur experterna.

– Det går att luska lite om man gör det på ett bra sätt.

”Ett trevligt gästspel”

Trots att Jesper Blomqvist och Marcus Allbäck känner varandra från sina fotbollskarriärer var det något av en återförening.

– Vi hade inte setts på nästan 15 år. Vi var ganska tajta då. Nu har vi hörts efteråt och jag hoppas kunna ringa även några av de andra, säger han.

Jesper Blomqvist hoppas rentav på att kunna samarbeta med Tina Nordström och de andra proffsen kring pizzerian i framtiden.

– Vi får se. Om man hittar ett trevligt gästspel. Att de gör en pizza eller kommer upp med någon bra trevlig efterrätt. Det finns mycket. Det skulle kunna vara en kul grej.

Vinnarna valde att skänka sina 50 000 kronor i välgörenhet till Zelmerlöw & Björkman Foundation som hjälper utsatta barn i Afrika.

Jessica Wahlgrens överraskning till kärleken – med Charlotte Perrelli

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.