Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fotbollsdokumentärer och filmer att se på Netflix

Se hur den fotboll som spelas på Frankrikes gator har format sportens utvecklig i världen i "Fotboll bland betongen".
Foto: NETFLIX
Följ Juventus kamp för att vinna sin sjunde italienska titel och kamma hem Champions League-pokalen i "A-laget: Juventus".
Foto: NETFLIX

Fotbolls-VM i Ryssland är i gång och det råder fotbollsfeber i Sverige.

Får du inte nog av alla matcher på tv så har Netflix lösningen.

Här får fotbollsfans tips på åtta populära fotbollsdokumentärer och fyra fotbollsfilmer.

Hitta din favorit i utbudet sommaren 2018!

Det är nog få som missat att fotbolls-VM i Ryssland dragit i gång. Nu blir det fotboll för hela slanten i många svenska hem i drygt fyra veckors tid.

För fotbollsfans som känner att det inte räcker med fotboll så har Netflix åtta intressanta fotbollsdokumentärer och fyra fotbollsfilmer i sitt utbud. 

Fotbollsdokumentärer

Fotboll bland betongen Dokumentär från 2016. Den professionella fotbollens utveckling i världen har mycket att tacka Frankrike – och den fotboll som spelas på Frankrikes gator - för.

Premier League Legends Dokumentär från 2014. Kom nära de spelare som gjorde Premier League till den liga det är i dag med djuplodande intervjuer.


LÄS MER: 70 bästa dokumentärerna att streama på nätet 


Karim Benzema berättar öppenhjärtigt om sin karriär och bemöter anklagelserna som riktats mot honom i "Le K Benzema".
Foto: NETFLIX

Le K Benzema Dokumentär från 2017. Anklagelserna mot Karim Benzema hotade hans plats i det franska landslaget. I den här dokumentären berättar den kontroversiella fotbollsstjärnan öppenhjärtigt om sin karriär och bemöter anklagelserna som riktats mot honom. Betyg på IMDb: 6,9.

A-laget: Juventus Dokumentär från 2018. Den världsberömda fotbollsklubben Juventus försöker vinna sin sjunde italienska titel och kamma hem Champions League-pokalen. Följ laget både på och utanför fotbollsplanen.


LÄS MER: Netflix: Här är alla nyheter för juli 2018 


Pelé Dokumentär från 2016. Edson Arantes do Nascimento, mest känd som Pelé, växte upp under svåra förhållanden men tog sig an fotbollen med ett sällan skådat fokus och en talang få kan jämföra sig med. Betyg på IMDb: 7,2.

Boca Juniors 3D: The Movie Dokumentär från 2015. Den argentinska stadion La Bombonera är hemmaarena för fotbollslaget Boca Juniors. I den här dokumentären får fotbollsfans en unik inblick bakom i vad som händer bakom kulisserna. Betyg på IMDb: 6,4.


Ladda ner Netflix app

Netflix app är gratis att ladda ner. För att ladda ner den – gör så här:

iPhone eller iPad: Gå in i AppStore, sök rätt på Netflix-appen och installerar den därifrån.

Android mobil eller surfplatta: Gå in i Google i Play, sök rätt på Netflix-appen och installerar den därifrån.

Vissa filmer och serier som finns i Netflix utbud kan du ladda ner och titta på offline när du inte har nätverksuppkoppling.


LÄS MER: Superguiden till streamad tv – gratistjänster och betalkanaler 


"Les Bleus – en annan historia om Framrike, 1996-2016" skildrar det franska landslaget under 20 års tid.
Foto: NEFLIX

Les Bleus - en annan historia om Frankrike, 1996-2016 Dokumentär från 2016. 

En skildring av Les Bleus, det franska fotbollslandslaget, och deras framgångar och bakslag under 20 års tid. Betyg på IMDb: 7,3.

Trainer! Dokumentärfilm från 2013. En hel fotbollssäsong och skildrad genom tre olika professionella tyska fotbollstränare. Betyg på IMDb: 7,3.

Fotbollsfilmer 

Drömlaget Sportkomedi från 2016. En ratad fotbollsstjärna blir allvarligt skadad och återvänder till sin hemstad. Där går han motvilligt med på att träna de lokala ungdomarna. Betyg på IMDb: 5,5.


LÄS MER: Guide: Se film och serier offline från Netflix  


Gérard Depardieu gör en av huvudrollerna i sportkomedin "Drömlaget".
Foto: NETFLIX

Holy Goalie Sportkomedi från 2017. En ung präst tränar ett allt annat än talangfull samling munkar som måste vinna fotbollsturnering. Vinner de inte kommer deras kloster förvandlas till ett hotell. Betyg på IMDb: 5,2.

Offside Sportkomedi/drama från 2006. Anders är arbetslös och hans äktenskap knakar i fogarna. Hemorten Stenfors, som en gång kunde stoltsera med att vara Sveriges största papperstillverkare, håller på att tyna bort den med. Betyg på IMDb: 5,8.


LÄS MER: Här är de 50 bästa filmerna på Netflix 


Peter Magnusson spelar Eric som efter att ha vunnit storvinsten bestämmer sig för att förverkliga sin stora dröm i "10 000 timmar".
Foto: NETFLIX

10 000 timmar Sportkomedi från 2014. Den helt vanliga killen Eric vinner plötsligt på en skraplott och bestämmer sig för att förverkliga sin stora dröm – att bli fotbollsproffs.  Betyg på IMDb: 4,3.


LÄS MER: Så mycket kostar Netflix – guide till olika abonnemang 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.