Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förvirring i tv efter den missade revanschen

Plura Jonsson och Sanna Lundell ställs mot Thomas Nordegren och Louise Epstein i fredagens ”På spåret”
Foto: SVT.
Foto: SVT.
Foto: SVT.
1 / 7

Plura Jonsson och Sanna Lundell förlorade den första ”På spåret”-matchen förra veckan.

Länge såg det ut som att de skulle få revansch och sin första seger i fredagens match mot journalisterna Thomas Nordegren och Louise Epstein.

Men via två felaktiga svar på sista musikfrågan blev ställningen oavgjord – något som till en början förvirrade Epstein – innan hon sken upp i ren glädje.

– Av alla gånger jag har varit med i ”På spåret” har det här varit den roligaste matchen, säger hon i programmet.

När Plura Jonsson och Sanna Lundell ställdes mot Thomas Nordegren och Louise Epstein i fredagens ”På spåret”-avsnitt blev det väldigt jämt – och väldigt förvirrat.

När den sista frågan var besvarad och svaren tillkännagavs knöt Plura näven och dunkade den lätt i bordet. Anledningen var att han och Sanna Lundell svarade fel på de sista musikfrågorna, samtidigt som Nordegren och Epstein skrapade ihop en poäng, vilket gav slutresultatet 30–30.

Något förvirrade Epstein, som utbrast:

– Men hur kan det vara lika?

– Ni har svarat lika bra, säger Kristian Luuk innan Fredrik Lindström fyller på:

– Förmodligen har det blivit lika för att ni har fått lika många poäng.

– Jaha, jag förstod inte det sista. Svarade de fel på sista frågan? Jaha, men då fattar jag. Jag utgår från att de svarar rätt på alla musikfrågor.

När chocken lägger sig för Louise Epstein övergår känslorna i glädje i stället.

– Alltså, av alla gånger jag har varit med i ”På spåret” har det här varit den roligaste matchen, säger hon.

I inledningen av programmet, när Plura fick frågan om vad han tyckte varit svårast i programmet, svarade han att åldern gör att saker och ting tar lite längre tid. Som exempelvis att komma på rätt svar på frågorna.

– Det är att man har blivit äldre, det tar lite längre tid. Det är som att man har en diskett som snurrar runt här uppe och den måste stå rätt. Det kan ta flera dagar för mig, säger Plura. 

När det oavgjorda resultatet förkunnades så var det inte helt klart vad det innebar.

– Jaha, det blir ingen utslagsfråga?, säger Plura kort före eftertexterna började rulla.

Det blev det inte, och Sanna och Plura missade chansen till revansch och behöver nu förlita sig på andra resultat för att kunna gå vidare i gruppen.

På spåret – så blir en fråga till i SVT-programmet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.