Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förundersökning om sexualbrott har inletts

Foto: Viafree/Paradise hotel

Åklagare startar förundersökning om sexualbrott efter att Jennifer Paatere, 23, och Annie Dahlberg, 24, har gått ut i Expressen och vittnat om övergrepp i ”Paradise hotel”.

– Nu ska vi höra målsägandena för att lyssna på deras berättelser och sedan tar vi ställning till fortsatta utredningsåtgärder, säger kammaråklagare Charlotte Frisack Brodin som är förundersökningsledare i ett pressmeddelande.

Jennifer Paatere, 23, och Annie Dahlberg, 24, har i Expressen vittnat om övergrepp i ”Paradise hotel”.

Hela säsongen har tagits ner från streamingplattformarna och händelsen har polisanmälts.

Nu startas en förundersökning om sexualbrott av åklagarmyndigheten..

”Två polisanmälningar har kommit in om att två kvinnor har blivit utsatta för sexualbrott under en inspelning av en tv-produktion på ett hotell. En förundersökning är inledd och leds av åklagare.” skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Ingen person är i det här inledande skedet delgiven misstanke om brott.

Produktionsbolaget larmade aldrig

Under onsdagen bröt produktionsbolaget Mastiff tystnaden – och skrev att händelsen inte rapporterades internt och att NENT som äger Viaplay och Viafree inte har haft kännedom om händelserna i huset.

”Det fanns ingen incidentrapport kopplad till den aktuella händelsen att rapportera vidare. Det är också därför vår beställare Nent inte haft kännedom om det aktuella materialet.” skriver producenten Claes Leinstedt i ett mejl till Expressen.

”Det kan ha varit en felbedömning från vår sida. Därför är det bra att polisen får möjlighet att gå igenom hela kvällens råmaterial för att få en samlad bild.”

På tisdagen pausades den pågående säsongen av ”Paradise hotel”. I ett pressmeddelade meddelade Anders Jensen, vd och koncernchef för Nordic Entertainment Group, som inte gått att nå för en kommentar, att beslutet kom ”efter att ny information med anklagelser om övergrepp framkommit under dagen”.

”Det är bra och viktigt att vi har polisanmält och tagit bort säsongen. Nu är detta en fråga för rättsväsendet.” har Susanne Nylén, presschef på Nent, tidigare skrivit i ett sms till Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.