Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första bilderna på kronprins Carl Gustaf i ”Vår tid är nu”

Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson berättar om den nya säsongen.
Här är första bilden på kronprins Carl Gustaf i nya ”Vår tid är nu”.Foto: © SVT 2018 Photo: Johan Paulin
Foto: SVT.

Här är första bilden på kronprins Carl Gustaf i nya ”Vår tid är nu”.

I seriens tredje säsong har även artisten Jimi Hendrix avgörande betydelse.

– Kriteriet för att kronprinsen och även Hendrix är med i serien är att det skulle ha kunnat hänt i verkligheten, säger manusförfattaren Ulf Kvensler.

Nattklubbsdrottning. 

Så beskrivs Hedda Stiernstedts rollfigur Nina Löwander i nya ”Vår tid är nu”, som har premiär 28 oktober i SVT. 

När säsong 3 börjar är året 1968 och på anrika Djurgårdskällaren väntar den invigning som innebär en av de största förändringarna i restaurangens historia. 

Planen: Nina Löwander och hennes dotter Christina, spelad av Julia Heveus, ska driva nattklubb. 

För att lyckas måste duon hålla koll på Peter och Ester Löwander - duon spelas som tidigare av Adam Lundgren och Ida Engvoll - som upplever sin egen verksamhet hotad av Ninas nattklubbsstrategi. 

Jimi Hendrix med i tredje säsongen

Det är också i detta sammanhang som kronprins Carl Gustaf, gestaltad av skådespelaren Fredrik Silbersky, kommer in i bilden. 

I serien återstår ännu fem år innan han ska krönas till Sveriges kung och i ”Vår tid är nu” talar man om honom som en nödvändig pusselbit för att den nyöppnade nattklubben ska bli en succé. 

I tredje säsongen kommer även artisten Jimi Hendrix, spelad av Lancelot Ncube, figurera och ha avgörande betydelse för handlingen. 

Ulf Kvensler, en av upphovsmännen bakom ”Vår tid är nu” och tillsammans med Malin Nevander huvudmanusförfattare för säsong 3, berättar att nattklubben i ”Vår tid är nu” är inspirerad av Alexandra Charles nattklubb Alexandra’s, som öppnade i sin första version våren 1968.

Kravet: ”Skulle ha hänt i verkligheten”

– Det vi vet, och det här läste jag på ganska mycket om, är att kronprinsen gjorde lumpen i Uppsala och åkte ner till Stockholm med sina kompisar för att hänga på Alexandra’s, säger Ulf Kvensler och fortsätter: 

– Han var även där senare, på 70-talet. Så kriteriet för att kronprinsen och även Jimi Hendrix är med i serien är att det skulle ha kunnat hänt i verkligheten. 

Malin Nevander: 

– Men det är inte bara så att de dyker upp, eller att vi strösslar med kända namn, utan de påverkar också historien.