Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bilderna inifrån kändisarnas hemliga lyxklubb i nedlagda kyrkan

Så här ser det nu ut i kyrkan.
Foto: SoHo House.
Trefaldighetskyrkan blir Soho House.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

I januari kunde Expressen rapportera att den hemliga lyxmedlemsklubben SoHo House kommer till Stockholm.

Nu står det klart att ”samlingsplatsen för kreativa människor” slår upp dörrarna på Östermalm i november.

Här är första bilderna inifrån den exklusiva klubben.

SoHo House grundades i London 1995 och har sedan dess slagit upp klubbar över hela världen. Expressen kunde i januari rapportera att det blivit Sveriges tur.

I slutet av november slår Trefaldighetskyrkan på Östermalm upp portarna i Stockholm och kommer erbjuda medlemmarna en miljö ”djup och full av själsliga toner” med möblemang och inredning från ”lokala svenska designers”, enligt ett pressmeddelande.

– Det är lyx för en ny tid. Klubben vänder sig inte till multirika businessmänniskor utan till den kreativa klicken. Folk inom film, teater, tv, medier, kommunikation, sa Peder Lamm, antikexpert och redaktör på Connoisseur, ett livsstilsmagasin för Sveriges rika, till Expressen i januari.

Det är en hård gästlista.
Foto: SoHo House.

Och vem som helst är inte välkommen på klubben. I Stockholm tar man sig in på den hemliga medlemslistan via nattklubbsproffset Lill Lindqvist, som leder medlemskommittén.

Internationellt återfinns bland annat prins Harry och hertiginnan Meghan, Beyonce och Leonardo di Caprio som medlemmar. I Sverige finns bland andra författaren och krönikören Alex Schulman och PR-proffset Lili Assefa på medlemslistan, enligt Breakit.

– I New York är det fantastiskt. Trevligt att sitta på pooltaket en knallvarm sommardag med iskalla drinkar och se Beyoncé i baren. Coolt utan att vara lyxsnobbigt, bohemiskt men elegant, berättade Peder Lamm i januari.

Men att det blir en succé i Stockholm är långtifrån självklart, menade Viggo Cavling, chefredaktör på Travel News.

– Det är jättehäftigt att Soho House kommer till Stockholm, men det är inte givet att det blir en succé. Problemet är att det behövs en stor massa hippa människor med mycket credd och ännu mer pengar. Stockholm kan vara för litet för att de ska funka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.