Första bilden på Suzanne Reuter i ”Fångarna på fortet”

Regissör Jonatan Blom Ramel, Agneta Sjödin, Jonathan Nordin och Suzanne Reuter.
Regissör Jonatan Blom Ramel, Agneta Sjödin, Jonathan Nordin, Suzanne Reuter och Philip Reuterskiöld.
Foto: Gustav Hallén
Suzanne Reuter
Foto: Gustav Hallén
Suzanne Reuter
Foto: Gustav Hallén

Suzanne Reuter har fått äran att axla rollen som gåtställaren i TV4-succén ”Fångarna på fortet”.

Nu kan Expressen visa de första bilderna på Suzanne Reuter i rollen som ”Madame Fouras”.

”Suzannes värme har till och med spridit sig till de slingrande ormarna,” säger programmets exekutiva producent Jonathan Nordin i ett mejl.

Snart har TV4-succén ”Fångarna på fortet” säsongspremiär.

Det är sedan tidigare känt att skådespelaren Suzanne Reuter, 67, axlar rollen som ”Madame Fouras” i den nya säsongen av underhållningsprogrammet.

”Som en av Sveriges mest rutinerade och folkkära skådespelare gör Suzanne en imponerande insats som frågeställare i nya ”Fångarna på Fortet,” säger programmets exekutiva producent Jonathan Nordin i ett mejl och fortsätter:

”En av nyheterna är att Madame Fouras är en god vän med fortets alla ormar. Det är så klart en utmanande uppgift att arbeta med ormar men Suzannes värme har till och med spridit sig till de slingrande ormarna.”

Nu har de första bilderna på Suzanne Reuter i full utstyrsel som ”Madame Fouras” dykt upp. Skådespelarens tolkning av gåtställaren har ett klassiskt pirattema. I peruk med dreadlocks, bandana och korsett axlar Suzanne Reuter rollen på Fort Boyard i Frankrike där underhållningsprogrammet spelas in.

Reuter tar över rollen som gåtställaren efter den avlidna skådespelaren Rikard Wolff, som spelade Le Wolff, i den senaste säsongen.

Jonathan Nordin berättar att TV4 och Suzanne har haft en dialog under vintern ”för att hitta en karaktär som är älskvärd och samtidigt spännande”.

Stormiga inspelningen

Utöver Rikard Wolff och Suzanne Reuter har även andra kända svenskar tagit sig an rollen som gåtställare i tornet på Fort Boyard. Däribland Börje Ahlstedt som Papa Fouras och Rolf Skoglund som Bebé Fouras.

”Fångarna på fortet” leds av Agneta Sjödin och Gunde Svan – och årets inspelningar har präglats av en hel del dramatik.

En storm svepte in mitt under inspelningarna den 6 juni och TV4 tvingades då att avbryta inspelningen.

”Tyvärr drabbades regionen runt Fort Boyard av ett dramatiskt oväder som gjorde att vi fick evakuera fortet. Inspelningarna fick flytta fram och vi blev tvungna att göra några förändringar i laguppställningen. Lyckligtvis kom ingen till skada men tyvärr gjorde stormen att några deltagare fick vända hem utan att hinna tävla,” säger Jonathan Nordin i ett mejl.

Den 16 augusti sänds det första programmet för säsongen av ”Fångarna på fortet” som enligt Jonathan Nordin är ”tuffare än någonsin”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.